8,2
Lexlumen, juridische en fiscale opleidingen

Het docententeam van Lexlumen

Hieronder vindt u het docententeam van Lexlumen. Zij spreken met veel plezier en kundigheid op verschillende cursussen. Onze docenten zijn in de eerste helft van 2017 opnieuw met een 8,2 gemiddeld gewaardeerd!

avatar

mr. Eva van Abbe Familierechter

avatar

Mr. Matthijs Ariëns Advocaat en partner bij Köster advocaten

Advocaat en partner bij Köster Advocaten. Docent BPR en Insolventierecht VU.

avatar

mr. Cornélie Arnouts MRE MRICS Advocaat en partner bij BOEKEL

Cornélie Arnouts is partner bij BOEKEL en heeft een advies- en procespraktijk, waarin de nadruk ligt op (geschillen over) vastgoedtransacties en advisering over koop- & huurrecht. Daarnaast is zij gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid en tuchtrecht, in het bijzonder van notarissen, makelaars en advocaten. In dat kader geeft zij leiding aan de praktijkgroep BAT (Beroepsaansprakelijkheid & Tuchtrecht). In 2008 rondde Cornélie (cum laude) de specialisatieopleiding Onroerend Goed aan de Grotius Academie af. In 2009 nam zij deel aan het European Lawyers Programme te Edinburgh (Schotland), alwaar zij zich heeft gekwalificeerd als solicitor. In november 2013 rondde Cornélie de opleiding Master of Real Estate (MRE) aan de Amsterdam School of Real Estate succesvol af met een scriptie over het concept wetsvoorstel Huurkoop Onroerende Zaken. In dat kader werd in 2013 de ASRE Jaarprijs aan haar toegewezen. Cornélie is sinds januari 2015 bestuurslid van RICS, waar zij zich in het bijzonder richt op Integriteit en Compliance. Daarnaast is zij lid van verschillende verenigingen, waaronder de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

avatar

mr. Aniel Autar Notaris bij Kooijman Autar Notarissen | Adviseurs | Mediators | Juristen, Raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof te Den Bosch, docent aan de Notariële Beroepsopleiding, oud-bestuurslid en -docent SOMN

Notaris bij Kooijman Autar Notarissen | Adviseurs | Mediators | Juristen, Raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof te Den Bosch, docent aan de Notariële Beroepsopleiding, oud-bestuurslid en -docent SOMN

avatar

mr. Tim Backx Advocaat bij BANNING Advocaten

Mr. Tim Backx is personen- en familierechtadvocaat bij BANNING Advocaten.

avatar

mr. Frank van den Barselaar Fiscalist

Mr. Frank van den Barselaar is fiscalist gespecialiseerd in echtscheidingen.

avatar

mr. Liesbeth de Beij senior rechter inhoudelijk adviseur familierecht Rechtbank Midden-Nederland

avatar

mr. Peter Blokland Notaris en estate planner

Mr. Peter Blokland is notaris en estate planner te Tilburg en als docent verbonden aan de Grotius-specialisatieopleiding estate planning.

avatar

mr. Koert Boshouwers Advocaat en partner bij Hanssen Spronk Familierecht Advocaten en Mediators

Mr. Koert Boshouwers is advocaat en partner bij Hanssen Spronk Familierecht Advocaten en Mediators.

avatar

mr. Paula Boshouwers MfN-registermediator bij ReulingSchutte

Mr. Paula Boshouwers is MfN-registermediator en richt zich volledig op zakelijke mediations. Paula heeft ervaring in de zorg en welzijnssector, (semi) publieke sector, het bedrijfsleven en de professionele dienstverlening.

avatar

Roger Bozon Brains&More trainer

Roger Bozon startte eind 2006 met Brains&More, een breinvriendelijk trainingscentrum in Maastricht. Kern van zijn missie is: mensen helpen hun leven beter in balans te brengen. Dit betekent een breed aandachtsgebied, kort samengevat: keuzes maken, doelen stellen, ontspannen, slim werken en relativeren. Hierbij speelt zelfinzicht een voorname rol. Zo is bijvoorbeeld slim werken pas zinvol als je zeker weet dat je met het goede werk bezig bent. Wat is jouw intrinsieke motivatie? Roger is graag de inspirator die je helpt om zowel je persoonlijke effectiviteit als je efficiëntie te verbeteren, zodat je meer resultaat boekt met minder (in)-spanning. Roger wordt altijd gewaardeerd tussen de 8,5 en 9,2!

avatar

mr. dr. Gea Brands Bottema Vicepresident inhoudelijk, team jeugd rechtbank Gelderland

avatar

mr. dr. Bart Breederveld Advocaat bij Rensen advocaten

Mr. dr. Bart Breederveld, advocaat bij Rensen advocaten te Alkmaar, is gespecialiseerd in de afwikkeling van vermogens na echtscheiding en overlijden. Tevens is hij insolventie-advocaat. Hiernaast is Bart Breederveld universitair docent aan de Vrije Universiteit in huwelijks- en relatievermogensrecht en goederen- en insolventierecht. Daarnaast is hij ook raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Gravenhage.

avatar

mr. Myriam de Bruijn-Lückers Teamleider Straf Gerechtshof Den Haag

avatar

mr. Petra de Bruin Senior rechter Rechtbank Rotterdam

Petra de Bruin is rechter sinds 1998. Zij werkte als strafrechter in Den Haag, als lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba in Aruba en als kantonrechter in Leiden. Vanaf 2008 is zij vice-president/senior rechter bij Rechtbank Rotterdam, waar zij op dit moment kortgedingrechter is, en vanaf 2013 tevens raadsheer-plaatsvervanger (straf) bij Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Daarnaast doceert zij vanaf 2013, voornamelijk op het terrein van het (arbeids)procesrecht.

avatar

Ronald van de Buld Schrijver Prioritijd!/ Trainer

Ronald van de Buld is eigenaar van BLD advies. Vanuit zijn bedrijf BLD Advies helpt hij mensen en organisaties op basis van hun passies, waarden en talenten doelen te stellen, strategie te bepalen en te halen. Belangrijk onderscheid daarbij is die tussen ‘doel’ en ‘middel’. In zijn boek Prioritijd! schrijft hij dat het belangrijkste doel uiteindelijk voor ieder persoon ‘geluk’ is. Alles daaromheen is een middel dit te bereiken waarbij je nooit van een middel een doel moet maken. Niet alleen voor jou persoonlijk maar ook voor organisaties is het daarbij belangrijk dat mensen die ‘gelukkig zijn’ betere resultaten opleveren.

avatar

mr. Pauline Burger Advocaat bij Sprengers advocaten

Pauline is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en medezeggenschapsrecht. Daarnaast is zij als redacteur verbonden aan het tijdschrift voor Recht en Arbeid en schrijft ze voor verschillende vakbladen.

avatar

LinkedIn iconmr. Derk van Dam Advocaat bij Ludwig & Van Dam

Mr. Derk van Dam is 23 jaar advocaat en 20 jaar partner bij Ludwig & Van Dam Advocaten in Rotterdam. Het kantoor en Derk's praktijk zijn geheel in franchise- en andere samenwerkingsverbanden gespecialiseerd. Adviseren en procederen doet hij zowel voor franchisegevers als -nemers. Derk is onder meer geassocieerd lid van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) en daarbinnen lid van diverse commissies. Verder is hij oprichter en bestuurslid van de Belangenvereniging Franchisenemers Nederland (BVFN).

avatar

mr. Teus Damsteegt Vicepresident bestuursrecht rechtbank Rotterdam

Mr. Teus Damsteegt is vicepresident sector bestuursrecht bij de rechtbank Rotterdam.

avatar

LinkedIn iconmr. Edwin Dekker Senior manager BTW bij belastingadvies- en accountantskantoor BDO

Edwin Dekker heeft ruime ervaring als fiscalist en is als Senior manager BTW verbonden aan belastingadvies- en accountantskantoor BDO.

avatar

mr. Henriëtte Dekker Advocaat en partner bij Hoboken Advocaten

Mr. Henriëtte Dekker is advocaat arbeidsrecht en pensioenrecht en partner bij Hoboken Advocaten.

avatar

mr. Naomi Dempsey Advocaat bij Houthoff Buruma

Naomi Dempsey is lid van zowel het arbeidsrecht als cassatie team van Houthoff Buruma. Zij heeft ervaring met alle aspecten van het arbeidsrecht en civiel procederen, in het bijzonder het voeren en voorbereiden van cassatieprocedures bij de Hoge Raad op het gebied van het arbeidsrecht, werkgeversaansprakelijkheid, burgerlijk procesrecht, verjaring en personenschade. Naomi is lid van de Vereniging van Civiele Cassatie Advocaten.

avatar

mr. Jeroen Dikker Advocaat bij SWDV Advocaten

Jeroen Dikker is advocaat bij SWDV advocaten. Hij is gespecialiseerd in het arbeids- en onderwijsrecht. Jeroen publiceert artikelen over onderwijsrecht en treedt regelmatig op als docent.

avatar

mr. Joost Diks Advocaat

Advocaten Familie- & Erfrecht te Eindhoven en Utrecht. Bestuurslid VEAN

avatar

LinkedIn iconmr. Aleid Doodeheefver Senior Toezichthouder bij de AFM

Mr. Aleid Doodeheefver is toezichtjurist binnen het Alternative Investment Fund Managers team van de Autoriteit Financiële Markten. Aleid was eerder werkzaam als advocaat in de sectie banking & finance van Loyens & Loeff en als (kandidaat-)notaris voor De Brauw Blackstone Westbroek.

avatar

mr. Sashil Durve Practice Leader Employment Law & Pensions bij Deloitte

Sashil is werkzaam als Practice Leader Employment Law & Pensions voor Deloitte Legal. Hiervoor is hij jaren werkzaam geweest als advocaat Arbeidsrecht bij verschillende kantoren

avatar

mr. Ed van Liere

Ed van Liere heeft ruime ervaring in het bijstaan en adviseren van cliënten op het gebied van economische ordening, milieustrafrecht en fraude. Hij wordt ook veelvuldig ingeschakeld door advocaten en adviseurs bij (interne) onderzoeken voor strategische en tactische advisering. Ed was jarenlang lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en adviescommissies op het gebied van strafrecht en tuchtrecht.

avatar

mr. Boris Emmerig Tax Lawyer bij Holla advocaten

avatar

mr. Ralph Ferouge Belastingadviseur

Ralph Ferouge, belastingadviseur, is lid van de praktijkgroep Loonheffingen & Arbeidsrecht. Hij is gespecialiseerd in het fiscaal- juridische adviseren bij geschillen met de Belastingdienst en/of uitvoeringsinstellingen voor de sociale verzekeringen. Daarnaast houdt hij zich specifiek bezig met de advisering omtrent ketenaansprakelijkheid en bestuurdersaansprakelijkheid en de fiscale advisering op het gebied van managementovereenkomsten en freelancecontracten. Ralph is redacteur bij het maandblad Rechtspraak Sociale Verzekeringen (RSV).

avatar

mr. dr. Edith Franssen Advocaat bij Loyens & Loeff

Mr. dr. Edith Franssen is advocaat en arbeidsrechtspecialist bij Loyens & Loeff. Tevens is zij docent sociaal recht aan de Universiteit van Amsterdam.

avatar

mr. Friederike van der Jagt Advocaat bij Hunter Legal

Uw docent is mevrouw Mr. F.C. (Friederike) van der Jagt, advocaat bij Hunter Legal. Friederike werkte eerder als advocaat bij Van Doorne en Stibbe en als Senior Legal Counsel Privacy bij het antivirussoftwarebedrijf AVG/Avast. Friederike heeft door haar achtergrond zowel theoretische als praktische ervaring op het gebied van privacy. Friederike verzorgt regelmatig cursussen, onder meer voor de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en heeft diverse privacypublicaties op haar naam staan. Daarnaast is zij arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering, lid van de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam en fellow bij het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

avatar

mr. Karin Frikkee Raadsheer bij het Gerechtshof Den Haag

Karin Frikkee is sinds 1 maart 2015 raadsheer bij het hof Den Haag. Daaraan voorafgaand is zij 10 jaar kantonrechter geweest en heeft zij daarvoor nog 10 jaar gewerkt als advocaat. Zij maakt deel uit van de redactie van ArbeidsRecht en de deelredactie arbeidsrecht van Tijdschrift Recht en Arbeid (TRA) en geeft geregeld cursussen en lezingen op het gebied van het arbeidsrecht en ontslagrecht.

avatar

LinkedIn iconmr. Jérôme Germann Belastingadviseur bij Loyens & Loeff

Mr. Jérôme Germann is belastingadviseur bij Loyens & Loeff. Jérôme is lid van de praktijkgroep BTW, douane en internationale handel. Hij is gespecialiseerd in het adviseren van banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, vastgoedfondsen, vastgoedontwikkelaars, gemeenten en woningcorporaties over btw- en overdrachtsbelastingvraagstukken die betrekking hebben op de vastgoedsector. Daarbij is hij lid van de Vereniging van Vastgoed Fiscalisten. Ook is Jérôme docent aan de Amsterdam School of Real Estate en gastdocent van de Masteropleiding Fiscaal Recht aan de Nyenrode Business Universiteit.

avatar

LinkedIn icondrs. Tessa van Grafhorst Presentatiecoach

Tessa is gecertificeerd presentatiecoach en –trainer bij Speaking Happens en bovendien zangeres. Haar podiumervaring gebruikt Tessa om anderen te helpen met datgene waar zij zelf van geniet: zelfverzekerd zichtbaar zijn wanneer je presenteert. Met Tessa ontdekt u uw eigen, ontspannen presentatiestijl die u altijd kunt toepassen.

avatar

mr. Ellen de Groot Kantonrechter Rechtbank Overijssel

Ellen de Groot is sinds 2000 kantonrechter in Enschede. Daarvoor heeft zij als arbeidsrechtadvocaat gewerkt en is zij als universitair docent Sociaal Recht aan de, nu, Radboud Universiteit Nijmegen verbonden geweest. Zij verzorgt regelmatig cursussen en lezingen. Met enige regelmaat verschijnen er arbeidsrechtelijke publicaties van haar hand.

avatar

mr. Jan Bram de Groot Senior-raadsheer en bestuurslid Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Mr. Jan Bram de Groot is senior-raadsheer en bestuurslid Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

avatar

LinkedIn icondrs. Onno de Groot RB Belastingadviseur bij Marree & van Uunen

Drs. Onno de Groot is belastingadviseur en partner bij Marree & van Uunen Belastingadviseurs. Na de studie Fiscale Economie in Maastricht is hij werkzaam geweest als fiscalist in zowel een internationale adviespraktijk als een MKB georiënteerde praktijk bij middelgrote accountantskantoren. Sinds 2011 is hij als partner toegetreden tot de maatschap Marree & Van Uunen Belastingadviseurs. Onno richt zich in zijn praktijk op grensoverschrijdende fiscale problematiek in het algemeen en MKB vraagstukken in het bijzonder.

avatar

prof. dr. Sigrid Hemels Fiscalist werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en Allen & Overy LLP

Prof. dr. Sigrid Hemels is hoogleraar belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens werkzaam bij Allen & Overy LLP, Amsterdam. De fiscale aspecten van kunst, cultuur en goede doelen zijn een van haar aandachtsgebieden. Zij spreekt en publiceert regelmatig over dit onderwerp.

avatar

prof. mr. Tineke Hilverda Hoogleraar faillissementsfraude en raadsheer Hof Den Bosch

Tineke Hilverda studeerde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, waar ze tevens in 1992 promoveerde op het onderwerp Faillissementsfraude. In 2009 verscheen een volledig geactualiseerde derde druk van haar proefschrift. Na haar promotie werkte ze als rechter bij rechtbank Den Bosch en later als raadsheer bij gerechtshof Arnhem. Tegenwoordig is ze werkzaam als senior raadsheer bij gerechtshof Den Bosch en als hoogleraar Faillissementsfraude aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

avatar

LinkedIn iconmr. Joost Hoekstra Advocaat bij Straatman Koster advocaten

Mr. Joost Hoekstra is advocaat en partner bij Straatman Koster advocaten. Hij is gespecialiseerd in grondverwerving (onteigening), project- en gebiedsontwikkeling, omgevingsrecht (waaronder de Grondexploitatiewet) en bodemverontreiniging. Voorheen is Joost werkzaam geweest bij AKD Prinsen Van Wijmen.

avatar

mr. Marita Hoogeveen Advocaat bij Osborne Clarke

Marita Hoogeveen is sinds 1 mei jl. werkzaam als advocaat bij Osborne Clark. Daarvoor heeft zij ruim 4 jaar als advocaat gewerkt bij Kennedy van der Laan op de Sectie Arbeidsrecht. Tevens is Marita eindredacteur van het vaktijdschrift ArbeidsRecht en vaste medewerker van het tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten. Marita publiceert en doceert regelmatig over diverse onderwerpen, waaronder flexibele arbeidsrelaties, disfunctioneren en werkgeversaansprakelijkheid. Daarbij is Marita één van de vaste auteurs van SDU Commentaar Arbeidsrecht, SDU Commentaar Vermogensrecht en het boek Arbeidsrecht in overnames en reorganisaties.

avatar

LinkedIn iconmr. Michiel Hoozemans Executive Director | International Tax Services EY

Michiel Hoozemans is Executive Director | International Tax Services EY Belastingadviseurs LLP. Daarvoor was hij director Tax van de Financial Services Industry Group bij Deloitte en als fiscalist werkzaam bij Clifford Chance en Allen & Overy.

avatar

mr. Simon van IJsendoorn Advocaat

Advocaat bij Kennedy Van der Laan

avatar

mr. Catherine Jakimowicz Advocaat bij SteensmaEven

Mr. Catherine Jakimowicz is advocaat en specialist op het gebied van privacy bij SteensmaEven advocaten.

avatar

mr. Jolien Janse-Velema Advocaat bij Verus

Jolien is advocaat bij Verus (Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs). Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, contractenrecht, leerling- en ouderkwesties. Jolien maakte vele jaren deel uit van diverse besturen in het primair onderwijs. Binnen het bestuur van de Vereniging van Advocaten en Rechtsbijstandverleners in het Onderwijs (VARO) vervult zij de rol van secretaris.

avatar

mr. Peter Jansen Kantonrechter/senior rechter Rechtbank Noord-Holland

Peter Jansen is sinds 2002 als rechter verbonden aan de rechtbank Noord-Holland. Daarvoor was hij vanaf 1989 werkzaam als advocaat, met een praktijk die vooral gericht was op het arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Hij is sinds 1995 docent op het gebied van het arbeidsrecht.

avatar

mr. Marg Janssen Advocaat bij Van Doorne

Mr. Marg Janssen is advocaat bij Van Doorne Advocaten. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit cliënten uit de (semi)publieke sector. Ze begeleidt zorg- en onderwijsinstellingen bij fusies, strategische samenwerkingsverbanden, initiatieven die inspelen op de toenemende marktwerking en complexe governancevraagstukken. Steeds met bijzondere aandacht voor de sectorspecifieke regelgeving en kennis van wat er in de sector leeft. Ook heeft Marg een ruime proceservaring in tarief kwesties, subsidiezaken en geschillen over de vergoeding van genees- en hulpmiddelen.

avatar

LinkedIn iconmr. Johan Jol Legal counsel bij ABN AMRO

Mr. Johan Jol is legal counsel bij ABN AMRO Legal Financial Restructuring & Recovery. Daarnaast is hij onder de naam Legal Houdini Academy werkzaam als zelfstandig opleider en docent en is als Assistant Professor verbonden aan de Thomas Jefferson School of Law van San Diego (USA) alwaar hij online het vak International Comparative Bankruptcy Law geeft. Hij is fellow van Insolad en lid van zowel Insol als NVII.

avatar

mr. Johannes de Jong Toezichthouder bij de AFM

Mr. Johannes de Jong is toezichthouder AIFMD bij de Autoriteit Financiële Markten. Na zijn rechtenstudie in Leiden heeft hij een aantal jaar als advocaat bij Allen & Overy gewerkt. In 2013 is hij overgestapt naar de Autoriteit Financiële Markten, waar hij zich nu in het bijzonder met de AIFMD bezighoudt.

avatar

LinkedIn iconmr. Pieter de Jong Schouwenburg Advocaat bij Van Doorne

Mr. Pieter de Jong Schouwenburg is advocaat bij Van Doorne. Pieter heeft een brede juridische achtergrond met specialistische kennis op het gebied van (beroeps)aansprakelijkheid, verzekeringen, contracten, onrechtmatige daad en (intellectuele) eigendomsrechten. Daarnaast heeft hij specifieke ervaring op het gebied van geschil- en conflictoplossing. Hij heeft ruime ervaring in het procesrecht, waaronder alternatieve geschillenbeslechting zoals (internationale) arbitrage.

avatar

LinkedIn iconmr. Kees Kan Advocaat bij Kan Vlassenroot Advocaten

Mr. Kees Kan is sinds 1995 advocaat en richtte in 2001 mede Kan Vlassenroot Advocaten op. Kees is gespecialiseerd in franchise. Hij is betrokken bij het opzetten en optimaliseren van franchiseorganisaties, het adviseren en begeleiden van succesvolle franchiseformules en het doorvoeren van wijzigingen binnen franchiseformules. Kees is oprichter en beheerder van www.franchisehulp.nl en adviseert verenigingen van franchisenemers, franchisenemers-collectieven, individuele franchisenemers en aspirant franchisenemers.

avatar

mr. Sikke Kingma Partner Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Advocaat bij de Hoge Raad

avatar

mr. Bert Knobbout Raadsheer Gerechtshof Den Haag

avatar

mr. Job Knoester Strafadvocaat

Strafadvocaat gespecialiseerd in TBS zaken. Job maakt daarnaast deel uit van het college NRGD.

avatar

LinkedIn iconmr. Ben Knüppe Curator DSB

Mr. Ben Knüppe is ruim 20 jaar al advocaat werkzaam geweest. Na een periode van 15 jaar in het bedrijfsleven is hij nu als curator belast met afwikkeling van het faillissement van DSB.

avatar

mr. Derk-Jan van der Kolk Advocaat bij Van Traa Advocaten

Mr. Derk-Jan van der Kolk is advocaat en partner bij Van Traa Advocaten.

avatar

LinkedIn iconmr. Wilfried Koster Advocaat bij Straatman Koster advocaten

Mr. Wilfried Koster is advocaat en partner bij Straatman Koster advocaten. Hij is gespecialiseerd in projectontwikkeling, (binnenstedelijke) gebiedsontwikkeling, projectfinanciering en het daaraan gerelateerde ondernemingsrecht. Voorheen is Wilfried werkzaam geweest bij Houthoff Buruma.

avatar

mr. Herman Kreikamp Advocaat bij Blauw Tekstra Uding

Herman Kreikamp is sinds 1994 advocaat en is financieel partner van Blauw Tekstra Uding Advocaten. Zijn brede ondernemingsrechtpraktijk bestaat uit contractenrecht, ontslagrecht en aansprakelijkheidsrecht. In zijn insolventierechtpraktijk is hij niet alleen actief als curator of bewindvoerder, maar begeleidt hij ook bestuurders die aansprakelijk worden gesteld en adviseert hij schuldeisers die door een faillissement zijn benadeeld. Bij reorganisaties of dreigend faillissement kan Herman beoordelen of transacties kunnen leiden tot benadeling van schuldeisers (pauliana), tot bestuurdersaansprakelijkheid of overgang van onderneming (en personeel) tot gevolg kunnen hebben.

avatar

mr. Femke Laagland Universitair hoofddocent sociaalrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Mr. Femke Laagland startte haar carrière in de advocatuur. Na afronding van de beroepsopleiding maakte zij in 2009 de overstap naar de Universiteit Nijmegen waar zij in 2013 promoveerde op de medezeggenschap bij grensoverschrijdende juridische fusies. Sinds januari 2014 is zij universitair hoofddocent bij de vaksectie Sociaal Recht aan de Universiteit Nijmegen. Zij verzorgt en coördineert onderwijsvakken in voornamelijk de masterfase. Femke is voorts redactiesecretaris van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA), redactielid van het tijdschrift Arbeid en Onderneming (TAO) en vaste annotator van de JAR.

avatar

mr. Niels van der Laan Advocaat bij De Roos en Pen Advocaten Amsterdam

Mr. Niels van der Laan is advocaat bij De Roos en Pen Advocaten Amsterdam en Raadsheer-plaatsvervanger in de strafkamer bij het Gerechtshof te 's-Hertogenbosch

avatar

mr. Alexander Labohm Senior raadsheer Gerechtshof Den Haag

avatar

mr. Ralph Leeuwrik Arbeidsrechtadvocaat bij Loyens & Loeff

avatar

LinkedIn iconmr. Duco Lodder Advocaat

Duco Lodder is advocaat te Rotterdam bij DucoLodder corporate law boutique. Verder is Duco buitenpromovendus aan de Universiteit Leiden. Duco is ook redacteur van de Lexlumen Flexmodellen database voor de Ondernemingsrecht Praktijk.

avatar

mr. Egbert Loesberg Senior rechter Rechtbank Oost-Brabant

Mr. Egbert Loesberg is senior rechter bij de Rechtbank Oost-Brabant en voorzieningenrechter. Daarnaast is hij lid van de redactie van de Beslagsyllabus, het Tijdschrift voor Insolventierecht en het Tijdschrift voor Ondernemingspraktijk.

avatar

mr. Patrick de Looff Advocaat bij Crux Legal

Patrick is partner en advocaat bij Crux Legal. Patrick is sinds 2006 advocaat. Na zes jaar te hebben gewerkt bij een ander advocatenkantoor maakte hij in 2012 de overstap naar Van Doorne. Patrick maakte daar deel uit van het internationale Arbeidsrechtteam. Hij adviseert nu over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het arbeids- en medezeggenschapsrecht, waaronder individueel ontslag, reorganisaties, grensoverschrijdend arbeidsrecht, arbeidsrechtelijke aspecten van fusies en overnames, medezeggenschapstrajecten en aanstelling en ontslag van executives.

avatar

mr. Froukje Lourens Senior rechter Rechtbank Amsterdam

Froukje Lourens is al geruime tijd kantonrechter. Voor haar overstap naar de rechterlijke macht heeft zij een aantal jaren als advocaat gewerkt. Froukje is tevens recent teruggekeerd van Curaçao waar zij lid was van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in Curaçao en zaken in hoger beroep behandelde.

avatar

mr. Wouter Lunstroo

mr. Wouter Lunstroo is trusted advisor tax / privacy / bij HVK Stevens Family Business Services B.V.

avatar

mr. Marius Teengs Gerritsen

Advocaat-Generaal bij Gerechtshof Amsterdam

avatar

Marloes ter Huurne Docent en (team)coach

mr. drs. Marloes ter Huurne is sociaal psycholoog en is ook afgestudeerd in Nederlands Recht. Ze werkte onder meer als jurist, consultant en kantoordirecteur op een advocatenkantoor in Amsterdam. Tegenwoordig is zij trainer en (team)coach en doceert zij onder meer aan de Beroepsopleiding Advocaten.

avatar

LinkedIn iconmr. Bas Martens Advocaat en partner bij Lexence

Bas Martens studeerde aan de Universiteit Maastricht en de University of Surrey (Verenigd Koninkrijk). Sinds 1997 is hij als advocaat actief in de vastgoedpraktijk, waarbij hij gespecialiseerd is in projectontwikkeling en huurrecht. Bas heeft ruime ervaring in juridische dienstverlening aan onder meer gemeenten, woningbouwcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, beleggers en (grote) winkelbedrijven. Bas is partner bij Lexence.

avatar

mr. Herman van der Meer President van het Gerechtshof Amsterdam

Mr. Herman van der Meer is President van het Gerechtshof Amsterdam

avatar

LinkedIn iconmr. Christian van Megchelen Specialist counsel ondernemingsrecht

Mr. Christian van Megchelen is zelfstandig advocaat ondernemingsrecht en treedt op als ‘specialist counsel’ voor grote kantoren, waaronder Pels Rijcken. Voorheen was hij werkzaam bij Stibbe. Hij rondde met succes de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht en de MBA Highligts-opleiding van INSEAD, Fontainebleau. In zijn ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk heeft hij zich gespecialiseerd in “fusies en ruzies” (advisering bij fusies en overnames, post-M&A geschillen, bestuurdersaansprakelijkheid, geschillen binnen de vennootschap, meest in een internationale context). Christian is geruime tijd als docent aan Lexlumen verbonden.

avatar

mr. Jan Meijer Landelijk Manager UWV WERKbedrijf

Mr. Jan Meijer is manager Arbeids- en Ontslagrecht op de landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV

avatar

prof. mr. Tea Mellema-Kranenburg Notaris bij Van Heeswijk Notarissen

Prof. mr. Tea Mellema-Kranenburg is hoogleraar familievermogensrecht in Leiden en notaris bij Van Heeswijk Notarissen.

avatar

mr. Chris Nekeman Advocaat bij Kennedy Van der Laan

Chris Nekeman is advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan. Hij is gespecialiseerd in het arbeids- en medezeggenschapsrecht. Voor de overstap naar Kennedy Van der Laan in 2001, heeft Chris enkele jaren gewerkt bij FNV Dienstenbond en bij een klein advocatenkantoor. Chris heeft diverse nevenfuncties, zoals bestuurslid van de Vereniging voor Arbeidsrecht en plaatsvervangend voorzitter van de geschillen- en bezwarencommissie CAO Kinderopvang. Voorts annoteert Chris medezeggenschapsrechtelijke uitspraken voor het arbeidsrechtelijk juridisch tijdschrift JAR en treedt hij regelmatig op als docent.

avatar

LinkedIn iconmr. Wijnand Nuijts Hoofd van de afdeling "Governance, Gedrag & Cultuur" van De Nederlandsche Bank

Wijnand is hoofd van de afdeling "Governance, Gedrag & Cultuur" van De Nederlandsche Bank. Sinds de oprichting van deze afdeling in 2010, is hij verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen van een nieuw type toezicht, waarin de nadruk ligt op de vraag welke invloed leiderschap, groepsdynamiek en de kwaliteit van besluitvorming – in wisselwerking met structurele organisatorische aspecten- hebben op de prestaties van een financiële instelling. Dit nieuwe type toezicht wordt uitgevoerd door een multidisciplinair team bestaande uit organisatiepsychologen en governance experts. Hij is persoonlijk zeer geïnteresseerd in het analyseren van menselijk gedrag in de context van besluitvormingsprocessen binnen allerlei organisaties. Hij is ervan overtuigd dat het toekennen van meer belang aan gedrag binnen organisaties en hun boards tot duurzamere (financiële) prestaties zal leiden. Voorafgaand aan zijn huidige functie, heft Wijnand diverse management posities binnen DNB vervuld. Voordat hij bij DNB ging werken, heeft hij gewerkt als corporate finance consultant en als advocaat.

avatar

drs. Jack Oudejans Psycholoog

NIFP Amsterdam. Jack Oudejans is lid van de Toetsingsadviescommissie NRGD

avatar

mr. Maureen te Poel Advocaat bij Loyens & Loeff

Mr. Maureen te Poel is advocaat bij Loyens & Loeff. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht met de nadruk op individueel (inclusief statutair directeur) en collectief ontslagrecht, werknemersvertegenwoordiging bij reorganisaties en herstructureringen, fusies en overnames, grensoverschrijdende arbeid en werknemersparticipatiestructuren.

avatar

LinkedIn iconmr. Leonie Rammeloo Advocaat bij Van Doorne

Mr. Leonie Rammeloo is advocaat bij Van Doorne. Leonie is specialist binnen het team Proces- & Verzekeringsrecht. Ze legt zich voornamelijk toe op beroepsaansprakelijkheidskwesties, waarin zij met name voor advocaten en notarissen en hun verzekeraars optreedt. Leonie behandelt zowel civiele procedures als tuchtprocedures.

avatar

mr. Guido Roth Advocaat bij Jones Day

Guido Roth was 7 jaar werkzaam bij de AFM en heeft zich daarna als advocaat verder toegelegd op het financiële recht. Momenteel is hij werkzaam bij Jones Day bij de afdeling Financial Institutions Litigation & Regulation team. Hij heeft zich gespecialiseerd in handhavingsvraagstukken en procedeert regelmatig tegen de AFM en DNB. Guido doceert regelmatig en is redacteur van het Tijdschrift Ondernemingsrecht en het Tijdschrift voor Sanctierecht & Compliance voor ondernemingen.

avatar

mr. John Roth Advocaat en partner bij SAP Letselschade Advocaten

Mr. John Roth is advocaat en partner bij SAP Letselschade Advocaten

avatar

mr. Paul Schaink Advocaat bij BLIX Advocaten

Paul is sinds 2012 werkzaam bij BLIX. Paul is gespecialiseerd in het insolventierecht en arbeidsrecht. Als curator, (stille) bewindvoerder of adviseur is hij betrokken (geweest) bij vooraanstaande faillissementen, pre-packs en herstructureringen. Hij heeft ook veel ervaring met arbeidsrecht, met name rondom bedrijven in moeilijkheden. Paul doceert over het insolventierecht en arbeidsrecht in een gezamenlijke post-doctorale opleiding van de Vrije Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hij publiceert al meer dan 25 jaar over insolventie- en arbeidsrecht gerelateerde onderwerpen en het snijvlak daarvan. Voor de overstap naar BLIX was hij jarenlang partner bij Van Doorne.

avatar

LinkedIn iconmr. Jan Willem Schenk Notaris bij HVK Stevens

Mr. Jan Willem Schenk is notaris bij HVK Stevens. Hij is specialist in de ondernemingsrechtpraktijk met focus op de transactiefondsen en private equity, alsmede de voormalige Nederlandse Antillen (Aruba, Curaçao, Sint Maarten en BES). Tevens is Jan Willem hoofdredacteur van de Lexlumen Flexmodellen database voor de Ondernemingsrecht Praktijk.

avatar

mr. Mathieu Schipper Advocaat

Advocaat-partner bij Schipper en Lof Advocaten te Heerhugowaard. Bestuurslid VEAN

avatar

mr. dr. Pauline Schuyt Universitair Hoofddocent Straf(proces)recht Universiteit Leiden

Universitair Hoofddocent Straf(proces)recht Universiteit Leiden

avatar

mr. Annelies Sennef Advocaat bij Sennef in Strafzaken

Mr. Annelies Sennef is advocaat bij Sennef in Strafzaken te Den Haag.

avatar

LinkedIn iconmr. drs. Marja Slager Docent juridisch Engels

Mr. drs. Marja Slager doceert de vakken English Legal Terminology en Legal English aan de Radboud Universiteit, in de bachelor en in de master. Ook geeft zij lezingen en cursussen Juridisch Engels bij tal van advocatenkantoren en voor juridische afdelingen van overheidsinstellingen. Daarnaast is zij beëdigd tolk-vertaler.

avatar

LinkedIn iconmr. Sidney Smeets Advocaat bij Spong Advocaten

Sidney Smeets is strafrechtadvocaat bij Spong Advocaten in Amsterdam. Hij staat regelmatig verdachten bij in bekende strafzaken. Zo was hij de advocaat van een van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, verdedigde hij een van de verdachten in de Grensrechterzaak en bepleitte hij met succes een buitenvervolgingstelling van een groomingverdachte vanwege de inzet van een lokpuber. Naast een specialisatie in onder andere zedenzaken staat Smeets ook met grote regelmaat coffeeshophouders en henneptelers bij die in de problemen zijn gekomen met het gedoogbeleid. Samen met zijn kantoorgenoten Gerard Spong en Tim Vis schreef hij daarover het boek De hypocrisie van de achterdeur: waarom het Nederlandse softdrugsbeleid onhoudbaar is (Balans 2012). Smeets publiceert frequent over juridische onderwerpen, verschijnt regelmatig in de media als deskundige en verzorgt lezingen en cursussen over onder andere het coffeeshopbeleid, zedenzaken en cybercrime. Naast jurist is Smeets ook historicus. Hij schreef ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van de Kristallnacht het boek De wanhoopsdaad: hoe een zeventien jarige jongen de Kristallnacht ontketende (Balans 2013). Sidney Smeets is een actief twitterende togadrager en te volgen via @advocaatsmeets.

avatar

mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers Kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek

Mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers is werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek als kandidaat-notaris. Ze is gespecialiseerd in ondernemingsrecht met name fusies, overnames en corporate governance. Daarnaast doceert Birgit notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

avatar

mr. Soo-ja Schijf advocaat bij Kennedy Van der Laan

Mr. Soo-ja Schijf is advocaat arbeidsrecht bij Kennedy Van der Laan. Soo-ja houdt zich met name bezig met het adviseren over arbeidsrechtelijke kwesties die het ondernemingsrecht raken. Dit betreft onder meer het regelen van de arbeidsrechtelijke gevolgen van fusies en overnames, outsourcing en overgang van onderneming, reorganisaties en medezeggenschapskwesties. Soo-ja geeft regelmatig cursussen over deze arbeidsrechtelijke onderwerpen.

avatar

prof. dr. Taru Spronken Advocaat-generaal bij de Hoge Raad

Prof. dr. Taru Spronken is hoogleraar straf(proces)recht aan de Universiteit Maastricht en advocaat-generaal bij de Hoge Raad

avatar

mr. dr. Sander Steneker Universitair hoofddocent en rechter-plaatsvervanger

Mr. dr. Sander Steneker is universitair hoofddocent burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Oost-Brabant. Hij publiceert, doceert en adviseert over goederenrecht, financiering en zekerheden, insolventierecht, beslag- en executierecht en onroerendezakenrecht. Hij publiceerde onder andere een proefschrift over kwaliteitsrekeningen (Kluwer 2005) en een monografie over pandrecht (Kluwer 2012).

avatar

LinkedIn iconprof. dr. Stan Stevens Hoogleraar Belastingrecht Tilburg University en partner bij HVK Stevens

Prof. dr. Stan Stevens is partner bij HVK Stevens en als Bijzonder hoogleraar Fiscale aspecten van Maatschappelijke ondernemingen verbonden aan Tilburg University (TIAS). Bijzondere aandacht gaat er uit naar fiscaal beleid, tax structurering bij goede doelen, maatschappelijke ondernemingen, familiebedrijven en vermogende particulieren. Stan publiceert en spreekt daarbij regelmatig over deze onderwerpen.

avatar

prof.dr. Fons Stollenwerck

raadsheer Gerechtshof Den Haag, em. hoogleraar Estate Planning Vrije Universiteit Amsterdam en oud-notaris

avatar

Liesbeth Strang Hoofd Procesondersteuning

avatar

mr. Thomas Subelack Advocaat bij BANNING Advocaten

Mr. Thomas Subelack is advocaat bij BANNING, docent huwelijksvermogensrecht vFAS, arbiter NAI redactielid RFR en PFR Updates.

avatar

LinkedIn icondrs. Richard Take Partner bij Bureau Kees Horden

Richard Take is partner bij Bureau Kees Horden B.V. Hij verzorgt veel trainingen voor o.a. de ING, Ahold, KPN, Houthoff Buruma, DNB, Heineken, Rabobank, TU Delft, etc. Daarnaast is hij verbonden aan de VU, NIVRA Nijenrode en het NIVE. Hij is een ervaren docent en weet de complexe materie op een heldere wijze uit te leggen.

avatar

LinkedIn iconmr. Maurits Tausk Advocaat en partner bij Van Campen Liem

Mr. Maurits Tausk is partner bij Van Campen Liem in Amsterdam. Hij heeft brede ervaring op ondernemingsrechtelijk gebied bij onder meer Baker & McKenzie, Clifford Chance en NautaDutilh. Zijn huidige praktijk is gericht op de vorming, herstructurering en investering in privaty equity, vastgoed en hedge funds.

avatar

LinkedIn iconmr. Irene Tax Advocaat en partner bij Quint Legal

Mr. Irene Tax is advocaat bij Quint Legal. Zij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met een focus op ondernemingsrechtelijke en handelsrechtelijke geschillen. Zij adviseert en voert procedures zowel in arbitrage als bij de civiele rechter, onder meer op het gebied van bestuursaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, geschillen tussen aandeelhouders en omtrent handelsovereenkomsten en beslag- en executierecht.

avatar

mr. Paul van Teeffelen Docent en zelfstandig juridisch adviseur

Mr. Paul van Teeffelen is oud vice-president van het gerechtshof 's-Hertogenbosch. Tegenwoordig is dhr. Van Teeffelen docent en zelfstandig juridisch adviseur op het terrein van personen-, familie-, en jeugdrecht en voorzitter van het College van Beroep Tuchtrechtspraak van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd te Bilthoven

avatar

LinkedIn iconmr. dr. Ton Tekstra Advocaat, fiscalist en curator bij Blauw Tekstra Uding

Mr. dr. Ton Tekstra is advocaat, fiscalist en curator bij Blauw Tekstra Uding.

avatar

LinkedIn iconmr. Alexander Tierolff Notaris bij Van Putten Van Apeldoorn notarissen

Mr. Alexander Tierolff is notaris bij Van Putten Van Apeldoorn notarissen (VPVA) te Ede. Zijn specialisaties zijn commercieel vastgoed en vastgoed gerelateerd ondernemingsrecht, met een bijzonder accent op de vraagstukken van omzet- en overdrachtsbelasting. Alexander is mede-auteur van het Handboek Registergoederenrecht en tot voor kort bestuurslid van de Vereniging Vastgoed Juristen.

avatar

mr. A.T.A. Tilleman LL.M. Toezichthouder en docent/auteur

Mr. A.T.A. Tilleman LL.M. is werkzaam bij afdeling Juridische Zaken/Handhaving van het Bureau Financieel Toezicht, Utrecht en (freelance) docent/auteur.

avatar

mr. Hans Verborg Senior Consultant People Advisory Services bij EY

Hans Verborg is als expert vanuit People Advisory Services binnen EY al jarenlang intensief betrokken bij de multidisciplinaire toetsingen binnen EY van WNT (Wet Normering Topinkomens) verantwoordingen.

avatar

mr. Nicole Verheij Bedrijfsjurist

Nicole Verheij bedrijfsjurist Infra bij Heijmans bv.

avatar

mr. Paul Vestering Advocaat bij Stibbe

Paul Vestering is arbeidsrechtadvocaat en partner bij Stibbe in Amsterdam. Hij is tevens raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Met enige regelmaat verschijnen er arbeidsrechtelijke publicaties van zijn hand en verzorgt hij (arbeidsrecht)cursussen. Samen met Wim Wetzels heeft hij het boek 'Praktisch arbeidsprocesrecht onder de WWZ' geschreven.

avatar

mr. Barbara Voermans Advocaat

Advocaat bij Van Doorne

avatar

mr. Fokke Jan Vonck

Mr. Fokke Jan Vonck is gespecialiseerd in privaatrecht en notarieel recht, in het bijzonder het (register)goederenrecht. Naast universitair docent notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen is hij Professional Support Lawyer bij Loyens & Loeff N.V. te Amsterdam, werkzaam bij praktijkgroep Vastgoed (do-vr), Bestuurslid van de Vereniging voor Bouwrecht, Hoofdredacteur van de Groene serie Zakelijke rechten, Lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Bouwrecht, Redacteur van De Notarisklerk, Vaste medewerker van het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie.

avatar

LinkedIn iconmr. Wiebe de Vries Advocaat en fiscalist bij Bloom Tax

Mr. Wiebe de Vries is advocaat, fiscalist en partner bij BloomTax. Eerder was hij als advocaat aan Van Doorne verbonden. Zijn praktijk richt zich op (inter-)nationale fiscale advisering van (middel)grote ondernemingen en vermogende particulieren met grensoverschrijdende fiscale vraagstukken. Wiebe was daarnaast de afgelopen drie jaar voorzitter van de fiscale sectie van de International Association of Young Lawyers (www.aija.org) en lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen.

avatar

mr. Ingrid de Waal-van Wessem Kinderrechter, team jeugd rechtbank Gelderland

Kinderrechter, team jeugd rechtbank Gelderland

avatar

mr. Agnes van Wieren Advocaat bij BANNING

Mr. Agnes van Wieren rondde haar rechtenstudie af aan de Rijksuniversiteit Groningen en is advocaat sinds 1987. Agnes heeft zich gespecialiseerd in het Personen- en Familierecht. Vanaf 1994 is zij werkzaam bij BANNING. Binnen het Personen- en Familierecht houdt Agnes zich vooral bezig met echtscheidingen en alimentatie van ondernemers, waarbij ook vennootschappelijke aspecten een rol kunnen spelen. Zij treedt daarbij - naast advocaat - ook op als scheidingsmediator en als advocaat in overlegscheidingen (collaborative divorce). Agnes is partner bij BANNING.

avatar

LinkedIn iconmr. Arnaud Wilod Versprille Notaris bij Olenz Notarissen

Mr. Arnaud Wilod Versprille is notaris bij Olenz Notarissen in Veenendaal, lid van de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht van de KNB en de NOvA en Redacteur van 'Rechtspraak Notariaat'. Tevens is Arnaud lid van de modellencommissie Ondernemingsrecht van de KNB, docent en lid van de begeleidingscommissie van de Notariële Specialisatieopleiding Ondernemingsrecht én tot slot wetenschappelijk adviseur van de redactie van de Lexlumen Flexmodellen.

avatar

mr. Wim Wetzels Kantonrechter/senior rechter Rechtbank Rotterdam

Wim Wetzels is al geruime tijd kantonrechter in Rotterdam. Voor zijn overstap naar de rechtelijke macht in 1992 is hij jarenlang werkzaam geweest als juridisch medewerker van de toenmalige Rechtskundige Dienst van de FNV in Rotterdam. Wim is tevens vanaf 1995 lid van de Commissie Arbeidsrecht van de Kring van Kantonrechters die destijds de kantonrechtersformule heeft ontwikkeld. Wim verzorgt regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het arbeidsrecht in het algemeen en het ontslagrecht in het bijzonder. Hij is tevens mede auteur van de jaarlijkse uitgave "SDU Commentaar Arbeidsrecht". In die uitgave verzorgt hij het onderdeel "Arbeidsprocesrecht". Bovendien is Wim lid van de redactie van TAP.

avatar

LinkedIn iconmr. dr. Rogier Wolf Advocaat bij UdinkSchepel Advocaten

Mr. dr. Rogier Wolf is advocaat bij UdinkSchepel Advocaten en universitair docent aan de Universiteit Leiden en Maastricht University. Hij heeft een ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk. In 2008 rondde hij de postacademische specialisatieopleiding Bedrijfsoverdracht in het MKB van de Grotius Academie cum laude af. In 2013 promoveerde Rogier aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift De kapitaalverschaffer zonder stemrecht in de BV (Kluwer 2013). Rogier is een veel gevraagd docent en spreker. Zo is hij mede-cursusleider en docent van de postacademische specialisatieopleiding Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden. Rogier publiceert regelmatig over het ondernemingsrecht, bijvoorbeeld in de Groene Serie Rechtspersonen. Hij is tevens redactielid van TvOB.

avatar

mr. Diana de Wolff Advocaat bij Stadhouders Advocaten

Diana de Wolff is sinds 1998 arbeidsrechtadvocaat bij Stadhouders Advocaten in Utrecht. In 1999 promoveerde zij op het proefschrift De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Diana publiceert regelmatig in tijdschriften als ArbeidsRecht en TRA, is raadsheer-plaatsvervanger bij het hof ’s-Hertogenbosch en treedt vaak op als docent in postacademische opleidingen en cursussen arbeidsrecht, bijvoorbeeld over flexibele arbeidsrelaties, ontslagrecht, arbeidsongeschiktheid en re-integratie en wijziging van arbeidsvoorwaarden.

avatar

mr. Ilona Wolffram-van Doorn Raadadviseur Privaatrecht bij Ministerie van Veiligheid en Justitie

Mr. Ilona Wolffram - van Doorn is Raadadviseur Privaatrecht bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Als wetgevingsjuriste is ze hiervoor verbonden geweest aan verschillende ministeries. Daarbij is Ilona ruim twee jaar gedetacheerd geweest bij de Europese Commissie.

avatar

mr. Lisette van de Wouw-Scholz Advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V.

Volg ons op
Twitter LinkedIn