0
 

Blogs van onze docenten

Actualiteiten en opinie

 

Complexiteiten bij de koop en levering van onroerende zaken (woningen en bedrijfspanden)

Op deze nieuwe cursus behandelen Jaap Dammingh en Sebastiaan Roes de actualiteiten en complexiteiten van de koop én levering van onroerende zaken, zowel woningen als bedrijfspanden. Alle onderwerpen zijn toegespitst op de praktijk. Uiteraard houden Jaap Dammingh en Sebastiaan Roes rekening met de meest recente ontwikkelingen in literatuur, rechtspraak & wetgeving, bijvoorbeeld met de gevolgen van het 'Didam arrest', maar ook met vele andere actualiteiten!

Door Onno Knotter

Lees verder

Fondsstructurering en Handhaving door de AFM

Wilt u als jurist uw kennis over het structureren van fondsen vergroten? U krijgt in één dag inzicht in de aandachtspunten van toezichthouder AFM. Wat zijn de fiscale gevolgen: speciale aandacht voor de wijzigingen t.a.v. CVs/FGRs/buitenlandse fondsen per 1/1/2025. Ook speciale aandachtspunt voor KID voor PRIIPS. Hoe een prospectus in te richten? Gevolgen nieuwe wetgeving UBO Trusts. Gevolgen nieuwe Wet op de Personenvennootschappen. Welke documenten te gebruiken? Welke wederzijdse rechten en plichten van de beheerder en beleggers zijn er? Hoe de zeggenschap tussen partijen te verdelen? Uw docenten zijn specialisten op dit terrein: Gabriella Eekhout-Saiu & Dave Muijtjens, beiden toezichthouder asset management AFM; Maurits Tausk en Saskia Bergin, beiden advocaat bij Van Campe en Michiel Hoozemans, fiscalist bij EY. Kortom: in één dag bent u compleet op de hoogte van de belangrijkste aspecten van het structureren van fondsen. Schrijf u nú in!

Door Onno Knotter

Lees verder

Corporate Arbeidsrecht: nieuwe wet-, regelgeving en jurisprudentie bij reorganiseren, bedrijfseconomisch ontslag en medezeggenschap

Op deze nieuwe cursus krijgt u van 3 specialisten de volgende aspecten van het corporate arbeidsrecht bij een reorganisatie: reorganiseren (Jet Stolk, Houthoff), incl. overgang van onderneming (met Heiploeg uitspraak EU 28 april jl en Volksbank uitspraak 30 mei 2022), bedrijfseconomisch ontslag met de nieuwe UWV formulieren per 4 aug jl. én de wijziging van de Uitvoeringsregels ontslag per feb. '23 (Jan Meijer, UWV) en Medezeggenschap (Esther van der Meulen, Lexence). Wilt u ook praktische tips en een update van de belangrijkste recente jurisprudentie van docenten die hier dagelijks mee van doen hebben? Schrijf u dan direct in!

Door B Dijkman

Lees verder

Fondsstructurering en Handhaving door de AFM

Wilt u als jurist uw kennis over het structureren van fondsen vergroten? Op deze bijzondere cursus heeft u docenten van de AFM, uit de advocatuur, het notariaat en de fiscaliteit. Kortom: u krijgt vanuit alle invalshoeken verdere verdieping: => wat zijn de aandachtspunten van toezichthouder AFM; => wat zijn de fiscale gevolgen? (wat moet ik aan mijn fiscalist vragen?); => Welke wederzijdse rechten en plichten van de beheerder en beleggers zijn er? Hoe is de zeggenschap tussen partijen te verdelen? => Hoe een prospectus in te richten? Kortom: in één dag bent u compleet op de hoogte van de belangrijkste aspecten van het structureren van fondsen! Schrijf u nú in!

Door Onno Knotter

Lees verder

Complexiteiten bij de koop en levering van onroerende zaken (woningen en bedrijfspanden)

Op deze spitsuurcursus behandelen Jaap Dammingh en Theo Reijnen de actualiteiten en complexiteiten van de koop én levering van onroerende zaken, zowel woningen als bedrijfspanden. Alle onderwerpen zijn toegespitst op de praktijk. Uiteraard houden Jaap Dammingh en Theo Reijnen rekening met de meest recente ontwikkelingen in literatuur, rechtspraak & wetgeving.

Door Onno Knotter

Lees verder

De Rechtspositie van de Statutair Bestuurder

Op deze Masterclass bespreken de docenten de belangrijkste arbeidsrechtelijke én vennootschapsrechtelijke aspecten van de rechtspositie van de statutair bestuurder. Speciale aandacht uiteraard voor de laatste ontwikkelingen die betrekking hebben op de aansprakelijkheid van bestuurders!

Door Onno Knotter

Lees verder

Geschillen in het Familiebedrijf

Geschillen in het familiebedrijf zijn complex. Juridisch en ook door de emotie die er bij komt kijken. Op deze cursus leert u de governance van een familiebedrijf zo in te richten dat mogelijke geschillen zo veel mogelijk voorkomen worden, óf zo goed mogelijk kunnen worden opgelost. U krijgt inzicht vanuit het notariaat én de advocatuur: notaris Jan Willem Schenk (HVK Stevens) en advocaat Duco Lodder (Duco Lodder Corporate Law Boutique) behandelen o.a. de volgende onderwerpen: soort geschillen; geschillen bij bedrijfsopvolging; dividendbeleid; familieleden wel/niet als bestuurders; certificaathouders; familie vs. RvC/RvA; emoties in het familiebedrijf; inrichting governance/familiestatuut; toe- en uittreding; regelingen en afspraken om geschillen op te lossen; geschillenbeslechting onder het BV-recht en vele andere onderwerpen. U leert op praktische wijze waar een familiestatuut en arbitrageclausule aan moet voldoen!

Door Onno Knotter

Lees verder

De Warmte- en Woningwet in het kader van Duurzame Energieprojecten

Duurzame energie is actueler dan ooit. Wilt u nu uw kennis vergroten over de Warmte- en Woningwet?  Op deze Masterclass behandelen notaris Arnaud Wilod Versprille en advocaat Marijn Huijbers  de juridische aspecten die komen kijken bij warmtelevering middels een duurzaam warmtenet. Zij gaan onder meer in op de (juridische) opzet van warmtenetten, de contractvorming bij de aansluiting van woningen op een warmtenet en het regulerende kader van de Warmtewet met betrekking tot de levering van warmte.

Door Onno Knotter

Lees verder

Masterclass Koopovereenkomst van Aandelen (SPA) aan de hand van Lexlumen modellen

Heeft u ook regelmatig met conflicten rondom de koopovereenkomst te maken? Zijn uw M&A modellen up-to-date? Onder deskundige leiding van Jan Willem Schenk en Duco Lodder loopt u door het gehele proces van de koop: van onderhandeling, LOI, DD, (uitgebreide!) garanties tot de koopovereenkomsten van Aandelen zelfs (tot na) de overdracht. Aan bod komt onder andere: LOI, waardering aandelen, koopprijs elementen, closing accounts, locked box, earn out, schade na terugtrekking uit onderhandelingsproces, onderzoek- en mededelingsplicht, (risicoverdeling in de) DD, koop, verkoop, levering, opschortende voorwaarden, overdracht, garanties, inbreuken en beperkingen van aansprakelijkheid, vrijwaringen, verweer tegen inbreuk derde, zekerheden, concurrentiebeding, post-closing verplichtingen, geheimhouding, kosten, overdracht rechten en plichten, afstand van vernietiging/ontbinding, relatie met voorgaande overeenkomsten, wijziging, toepasselijk recht. Kortom: in één dag bent u volledig up-to-date over de ins en outs van de Koopovereenkomst van aandelen. Schrijf u nú in!

Door Onno Knotter

Lees verder

Masterclass Werknemersparticipaties - civiele en fiscale aspecten

EXTRA CURSUS WEGENS GROTE BELANGSTELLING! Hoe vertaal je het idee achter een participatie in een juridisch en fiscaal kloppend document? Wat komt er civiel en fiscaal kijken bij 'werknemersparticipaties'? Welke soorten zijn er? Wat is het verschil tussen bonus, (stemrechtloze?) aandelen, opties, certificaten van aandelen, phantom stocks en stock appreciation rights? Waar bestaat een aandeel uit? Welke voorwaarden kun je stellen? Hoe te financieren? Wat te doen bij een voortijdige beëindiging van de arbeidsovereenkomst van een werknemer met participatie? Hoeveel belasting betalen werkgever en -nemer en wanneer? Wat is aftrekbaar en wanneer? Vele vragen! Wilt u in één middag een update over de civiele en fiscale aspecten van werknemersparticipaties? Schrijf u dan nú in voor deze Masterclass met notaris Jan Willem Schenk en fiscalist Wouter Lunstroo (beiden van HVK Stevens).

Door Onno Knotter

Lees verder