0
 

Webinars

98 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Jurisprudentie Arbeidsrecht 2021

Actueel: Nieuw!

Wilt u in in één uur een update van de belangrijkste jurisprudentie op het arbeidsrechtterrein van 2021? Kijk dan snel dit webinar, waar en wanneer u zelf wilt!

Suzanne Meijers

Arbeidsrecht Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
89,-

Modernisering van het Verenigingsrecht

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen is op 1 juli 2021 in werking getreden. Het Verenigingsrecht is in deze wet stevig gemoderniseerd. Prof. mr. Kid Schwarz bespreekt tijdens dit webinar onder meer de volgende onderwerpen: Een nieuwe regulering van aansprakelijkheid van bestuurders en leden van toezichthoudende organen bij de niet-commerciële vereniging Machtsverhoudingen in de Vereniging De mogelijke keuze voor een ‘one tier board structure’ De invoering van een nieuwe regeling voor tegenstrijdige belangen bij de vereniging. Kortom: ga direct kijken (waar en wanneer u zelf wilt!)

Kid Schwarz

Professor

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
79,-

Het nieuwe Stichtingenrecht

Op 1 juli jl. is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in werking getreden. Kent u de details van de nieuwe regeling voor de Stichting al? In een webinar (kijken waar en wanneer u zelf wilt) van 1 uur (PO/PE) legt Kid Schwarz u onder andere het volgende uit: het ledenverbod bij stichtingen het onderscheid tussen de nijvere en de niet nijvere stichting de bestuursstructuur van de stichting voorzien van een toezichthoudend orgaan het verbod van een doorslaggevende stem voor 1 bestuurder in het bestuursorgaan de invoering van een regeling voor tegenstrijdige belangen bij stichtingen. Tijdens dit webinar krijgt u van Kid Schwarz diverse tips & tricks op het gebied van het Stichtingenrecht!

Kid Schwarz

Professor

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
79,-

Actualiteiten Huurrecht 2021

Wat zijn de actualiteiten van het huurrecht in 2021? Elout Korevaar bespreekt de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen in een webinar van twee uur, onder andere: executiegeschillen, nieuwe literatuur, Aedes modelovereenkomst, wetgeving (maximering huurstijging, geliberaliseerde woonruimte) Bevriezing huurprijs gereguleerde sector, opkoopregeling, woonruimte (renovatievergoeding 7:220, wanneer verstrijkt ‘beroepstermijn’ uitspraak HC? Oneerlijke beding, onredelijk voordeel, WOZ waarde in WWS: toetsingsmoment en prejudiciële vragen, medehuur en aansprakelijkheid. Bedrijfsruimte (beëindiging vanwege dringend eigen gebruik, exoneraties in huurovereenkomsten, energieprestatie, huurprijstoetsing, corona. U kunt kijken waar en wanneer u zelf wilt. Kortom: schrijf u direct in en u bent weer up-to-date!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2021

Online
2 NOvA PO
129,-

Huurkorting en Corona 2021

Actueel: Nieuw!

De impact van Corona op de relatie tussen huurder en verhuurder is groot. Elout Korevaar bespreekt in een webinar van een uur de meest recente jurisprudentie. Hij legt uit wat de lijn in de jurisprudentie is en hoe u hier in uw huurrecht praktijk mee moet omgaan. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde: Huurkorting vanwege corona • Corona heeft enorme impact gehad op huurders en verhuurders ➢ Maar soms ook ongekende pieken in omzet van huurders tijdens ‘summer of love (2020)’ • Doordat TVL toeneemt, kan behoefte korting afnemen ➢ Maar niet voor grote bedrijven • Inmiddels 8 methoden voor berekening korting • Discussie of gebrek danwel onvoorziene omstandigheid weinig relevant ➢ PHR:2021:902 • Mogelijk brengen prejudiciële antwoorden duidelijkheid ➢ En wordt debat vernauwd tot discussie over vaste lasten Kortom: in een uur bent u geheel up-to-date. Schrijf u nú in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2021

Online
1 NOvA PO
89,-

Jurisprudentie Ondernemingsrecht 2021 - deel 2

Actueel: In één uur op de hoogte van de belangrijkste Ondernemingsrecht uitspraken van 2021!

Bent u op de hoogte van de belangrijkste ondernemingsrechtelijke uitspraken van het voorjaar van 2021? U krijgt in dit 2e deel van Etzel van Dooren, universitair docent aan de Universiteit Utrecht op dit webinar in één uur uitleg over de praktische toepassing hiervan.

Etzel van Dooren

Universitair docent Radboud Universiteit Utrecht

oktober 2021

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Jurisprudentie Ondernemingsrecht 2021 - deel 1

Actueel: In één uur op de hoogte van de belangrijkste Ondernemingsrecht uitspraken van 2021!

Bent u op de hoogte van de belangrijkste ondernemingsrechtelijke uitspraken van het voorjaar van 2021? U krijgt in dit eerste deel van Etzel van Dooren, universitair docent aan de Universiteit Utrecht op dit webinar in één uur uitleg over de praktische toepassing hiervan.

Etzel van Dooren

Universitair docent Radboud Universiteit Utrecht

oktober 2021

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Hoge Raad Actueel - de nieuwste arresten toegelicht door raadsheren

Actueel: Nieuwe arresten Verzekeringsrecht en Procesrecht !

Raadsheren van de Gerechtshoven bespreken  de nieuwste arresten van de Hoge Raad. Uitleg en duiding, speciaal voor u. Altijd écht up to date zijn? U kunt deze webinars kijken waar en wanneer u zelf wilt.In de aflevering o.a. aandacht voor HR 2021, 588: koop registergoed: de taak van de notaris: aan wie moet de notaris de (resterende) koopsom betalen? HR 2021, 647: erfrecht, erfprocesrecht, verdeling van de nalatenschap, art. 3:301 lid 2 BW en 433 Rv, hoger beroep niet ingeschreven in rechtsmiddelenregister. HR 2021, 649: lange verjaringstermijn: wat is de rol van de redelijkheid en billijkheid? HR 2021, 651: incident tot zekerheidstelling voor proceskosten HR 2021, 747: termijn van twee maanden, algemene termijnen wet, taak van de rechter HR 2021, 815; oorzaak en gevolg bij verzekeringen

mr. dr. Meryem Aksu + 3 meer

oktober 2021

Online
1 NOvA PO
89,-

Meer resultaten (+90)