0
 

Webinars

42 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Actualiteiten Ontslagprocedure UWV

Actueel: Nieuw!

Vanwege de Corona crisis is er een grote vraag naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van bedrijfseconomisch ontslag. Zeker in relatie tot NOW 1.0 en 2.0. Jan Meijer, manager bij het UWV, neemt u in ruim 2 uur door de gehele UWV procedure. U leert waar u aan moet voldoen en of u een kans van slagen heeft als u deze procedure via het UWV opstart. Schrijf u snel in voor deze praktische update van wetgeving, regelgeving en jurisprudentie!

mr. Jan Meijer

Landelijk Manager UWV WERKbedrijf

Nieuw!

Online
2 NOvA PO
149,-

Actualiteiten Erfrecht

In 1 uur op de hoogte van alle actualiteiten rond het erfrecht. Een praktische update van wetgeving en jurisprudentie. 

mr. Koert Boshouwers

Advocaat en partner bij Hanssen Spronk Familierecht en Erfrecht

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Actualiteiten Huurrecht Woonruimte

U bent na dit webinar van 1 uur weer volledig up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen en meest recente jurisprudentie Huurrecht Woonruimte! Huurrecht advocaat Marco Zweers behandelt onder andere: Hoge Raad 24 april jl. met betrekking tot de servicekostenafrekening bij geliberaliseerde woonruimte; actualiteiten Huurprijzenrecht; nieuwe taken huurcommissie en de nieuwe klachtenprocedure; bemiddelingskosten; Wet doorstroming huurmarkt: de meest recente jurisprudentie; actualiteiten bemiddelingskosten en airbnb: hoe nu verder aan de hand van de laatste jurisprudentie; mantelzorg en medehuurderschap: krijg je dat of niet? Spoed wet en Corona: wat zijn de gevolgen voor de relatie huurder/verhuurder? Schrijf u snel in!

mr. Marco Zweers

Advocaat bij advocatenkantoor De Binnenstad

juni 2020

Online
1 NOvA PO
79,-

Actualiteiten Huwelijkse Voorwaarden en Koude Uitsluiting

Alle recente jurisprudentie in één uur. Een praktische update van prof. dr. Fons Stollenwerck. 

prof.dr. Fons Stollenwerck

Raadsheer Gerechtshof Den Haag, em. hoogleraar Estate Planning Vrije Universiteit Amsterdam en oud-notaris

juni 2020

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Actualiteiten Huwelijksvermogensrecht

Prof. dr. Fons Stollenwerck bespreekt alle recente jurisprudentie op het gebied van huwelijksvermogensrecht. Een praktische update!

prof.dr. Fons Stollenwerck

Raadsheer Gerechtshof Den Haag, em. hoogleraar Estate Planning Vrije Universiteit Amsterdam en oud-notaris

juni 2020

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Actualiteiten Wet Normalisatie Rechtspositie Ambtenaren

Actueel: Inclusief de eerste uitspraken!

Door de invoering van de WNRA is de rechtspositie van ambtenaren sinds 1 januari jl. ingrijpend gewijzigd. De gevolgen bij conflicten zijn groot: wat is de impact van de wet op de civiele rechtspraak? Hoe verhoudt het normenstelsel zicht tot de CAO's? Speciale aandacht voor de herplaatsingsissues. Wat is de rechtskracht van Geschillencommissies die bij de cao(‘s) is/zijn ingesteld? Zijn deze (nog) bindend?  Kortom: na dit webinar van ruim een uur van rechter Tjarda Pieters bent u weer helemaal op de hoogte. Schrijf u direct in!

mr. Tjarda Pieters

Senior rechter Rechtbank Amsterdam

juni 2020

Online
1 NOvA PO
79,-

Wwft compliance: de beoordeling van uw Wwft beleid als advocaat en de tuchtrechtelijke gevolgen

Actueel: Met veel voor u herkenbare voorbeelden!

In dit webinar krijgt u van Duco Lodder verdiepend inzicht in de Wwft in relatie tot de beoordeling van het soort zaken dat u doet; de gevolgen hiervan voor uw risico- en kantoorbeleid; het toezicht door de deken en de tuchtrechtelijke gevolgen. Speciale aandacht voor: wat is het uitgangspunt van uw kantoor: voor de zekerheid al uw zaken Wwft-plichtig beschouwen? Wanneer verschiet een zaak van kleur? Wat te doen als u onder tijdsdruk (van bijvoorbeeld een aandeelhoudersvergadering) handelingen verricht die een zaak Wwft-plichtig (dreigen te) maken. De procesvrijstelling: aard en reikwijdte. De Wwft gevolgen van het werken in teams. Valkuilen bij het gebruik van de derdengeldrekening. Diverse uitspraken van de Raad van Discipline als voorbeelden voor uw eigen zaken en uw Wwft beleid. De bevoegdheden van de Deken. U krijgt vele praktische tips voor uw Wwft risico- en kantoorbeleid. Kortom: in één uur zet u een grote stap in het Wwft-compliant maken van uw kantoor. Kortom: in één uur zet u een grote stap in het Wwft-compliant maken van uw kantoor. Dit is een verdiepingswebinar. De 2 andere webinars in de Wwft kantoorbeleid serie vormen respectievelijk de basis van het Wwft kantoorbeleid en de verdieping van uw Risicobeleid.

mr. Duco Lodder

Advocaat

juni 2020

Online
1 NOvA PO
99,-

WWFT Risico- en Kantoorbeleid Advocatuur

Actueel: Ideaal om aan uw jaarlijkse verplichting van een UBO/WWFT training te voldoen! Ook voor ondersteunend medewerkers

Hoe ziet uw WWFT Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is dit al op orde? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe WWFT en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten. Inclusief praktische tips, een stappenplan en handig stroomschema. Dit webinar is voor advocaten en ondersteunend personeel dat jaarlijks moeten aantonen van de WWFT op de hoogte te zijn. Schrijf u snel in voor dit webinar! Ook interesse in het WWFT-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, WWFT protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Duco Lodder

Advocaat

juni 2020

Online
1 NOvA PO
99,-

Meer resultaten (+34)