0
 

Webinars

92 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Actualiteiten Ontslagprocedure UWV 2021

Actueel: Up to date voor 2021!

Vanwege de Corona crisis is er een grote vraag naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van bedrijfseconomisch ontslag. Zeker in relatie tot de NOW regelingen. Jan Meijer, manager bij het UWV, neemt u in ruim 2 uur door de gehele UWV procedure. U leert waar u aan moet voldoen en of u een kans van slagen heeft als u deze procedure via het UWV opstart. Schrijf u snel in voor deze praktische update van wetgeving, regelgeving en jurisprudentie!

mr. Jan Meijer

Landelijk Manager UWV WERKbedrijf

Nieuw!

Online
2 NOvA PO
149,-

Brexit: gevolgen voor de rechtsmacht en de erkenning en tenuitvoerlegging van rechterlijke beslissingen in commerciële zaken

U krijgt tijdens dit webinar van één uur van IPR specialist Marek Zilinsky duidelijkheid over de IPR aspecten van de Brexit. Speciale aandacht voor de erkenning en tenuitvoerlegging van rechterlijke beslissingen van de Engelse rechter: forumkeuze voor 1 oktober 2015; forumkeuze 1 oktober 2015 - 1 januari 2021; forumkeuze na 1 januari 2021.

mr. Marek Zilinsky

Professional Support Lawyer Houthoff, Docent IPR Vrije Universiteit Amsterdam

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
89,-

Wwft en Kantoorbeleid Notariaat - 2021

Actueel: Geactualiseerd voor 2021!

Heeft u vragen over uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid? Op dit webinar van 2 uur (2 PE KNB) krijgt u van notaris Jan Willem Schenk uitleg over de volgende onderwerpen: het Wwft 10 stappenplan; wie is uw cliënt? Wie is de (pseudo-)UBO? Is er een PEP? Terugmeldplicht; hoe beoordeelt u een cliënt aan de hand van uw risicobeleid? Waar komt het vermogen vandaan? UBO Register; CAHR. Schrijf u snel in voor dit webinar! Dit stappenplan is gebaseerd op het Wwft Stappenplan van B. Snijder-Kuipers, A.T.A. Tilleman en D.S. Kolkman (versie oktober 2020) dat verschenen is in TOP 2020/6. Heeft u ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail ons: flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Jan Willem Schenk

Notaris bij HVK Stevens

Nieuw!

Online
2 KNB
129,-

Actualiteiten Arbeidsrecht en Corona 2021

Wat zijn de arbeidsrechtelijke gevolgen van corona? Bijvoorbeeld bij: vakantie en reizen; quarantaine en loon; thuiswerken; zieke werknemers; loon(offer); loon oproepkrachten; ontslag; mondkapjes- en vaccinatieplicht. U krijgt van arbeidsrecht advocaat Suzanne Meijers aan de hand van praktische voorbeelden duidelijkheid over de issues die spelen rondom bovengenoemde onderwerpen: in één uur bent u weer helemaal up to date. U kunt kijken waar en wanneer u zelf wilt. Schrijf u nú in!

Suzanne Meijers

Arbeidsrecht Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
79,-

Ontslag op Staande Voet: procesrechtelijke actualiteiten 2021

Actueel: Dit webinar is onderdeel van een 2-luik: volg nu ook het webinar Ontslag op staande voet: de materiële aspecten van Tjarda Pieters! 

Wilt u vanuit het perspectief van de rechter meer inzicht in de (beoordeling van de) procesrechtelijke vereisten bij Ontslag op staande voet? Schrijf u dan snel in voor dit webinar van rechter Tjarda Pieters! In één uur krijgt u meer inzicht in de do's en don't van: werknemersverzoeken wel/geen voorwaardelijke ontbinding vragen i.v.m. het loonrisico switch en omgekeerde switch bewijsrecht van de dringende reden de relatie met de transitie- en billijke vergoeding. Dit webinar is onderdeel van een tweeluik: volg nu ook het webinar 'Ontslag op staande voet: de materieel rechterlijke aspecten'.

mr. Tjarda Pieters

Tjarda Pieters is werkzaam als raadsheer (plv) bij het gerechtshof Amsterdam

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
79,-

Ontslag op Staande Voet: actualiteiten materiële aspecten 2021

Ontslag op staande voet is vaak casuïstisch. In dit webinar krijgt u aan de hand van de meest recente jurisprudentie van rechter Tjarda Pieters uitleg over de materiële vereisten en de interpretatie daarvan. Speciale aandacht voor: Wat zijn de gezichtspunten van de Hoge Raad met betrekking tot het begrip 'dringend'? Wat zijn de criteria voor 'onverwijlde mededeling'? Wanneer is er sprake van een 'samengestelde dringende reden' Wat is de relatie met de 'verdenking van een strafbaar feit'? En wat zijn de opties als er wel camerabeelden zijn, maar nog geen strafrechtelijke vervolging? Tips voor de civielrechtelijke formulering van de reden van ontslag op staande voet bij een mogelijk plegen van een strafbaar feit, dat nog niet bewezen is! Kortom in één uur leert u wat u moet weten over de materiële aspecten als u een ontslag op staande voet aan de hand heeft! 

mr. Tjarda Pieters

Tjarda Pieters is werkzaam als raadsheer (plv) bij het gerechtshof Amsterdam

Nieuw!

Online
1 PO NOvA PO
79,-

Huurbetaling en Corona 2021!

Corona heeft grote impact op de huidige huurrelaties. Welke mogelijkheden bieden de meest recente uitspaken huurders of juist verhuurders? Tijdens dit zeer actuele webinar bespreekt mr. Elout Korevaar, vastgoed advocaat en universitair docent huurrecht, de juridische grondslagen voor de huurprijsvermindering en de recente jurisprudentie hieromtrent. Ook geeft hij u tips en tricks over hoe u een vordering tot het verkrijgen van de huurprijsvermindering kunt instellen of juist hoe u deze kunt bestrijden. Kortom een zeer actueel webinar dat erg relevant is voor elke huurrechtspecialist of u nu de verhuurder of huurder bijstaat.

maart 2021

Online
1 PO NOvA PO
89,-

Huurprijstoetsing: woon- en bedrijfsruimte

Actueel: Nieuw!

Dit webinar is een must voor iedere huurrechtspecialist: in één uur bespreekt mr. Elout Korevaar, vastgoedadvocaat en universitair docent huurrecht aan de Universiteit Leiden, het onderwerp huurprijstoetsing voor zowel de woonruimte als voor de bedrijfsruimte. U leert wat de knelpunten zijn in de wet voor de huur van een woonruimte. Aan de hand van een casus maakt hij inzichtelijk hoe een huurprijstoetsing voor winkelruimte in zijn werk gaat. Kortom: schrijf u snel in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

maart 2021

Online
1 PO NOvA PO
89,-

Meer resultaten (+84)