0
 

Webinars

97 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Bedrijfseconomisch Ontslag - Actualiteiten 2022

Actueel: Vernieuwde versie voor 2022!

Jan Meijer (manager bij het UWV) bespreekt speciaal voor u de actualiteiten rondom 'bedrijfseconomisch ontslag 2022'.  Jan bespreekt onder andere de volgende onderwerpen: Enkele cijfers, nuttig voor de afweging ‘Beëindigingsovereenkomst of procedure via UWV?’; Duur en uitkomst ontslagprocedure bij UWV; Procedures bij de rechter op de A-grond ná beslissing UWV; Toepasselijke wetgeving, regelgeving en uitvoeringsregels; Uitvoeringsregels per 1 september 2020; Ontwikkelingen rondom de Uitvoeringsregels; Bedrijfseconomisch ontslag: criteria en jurisprudentie (A-grond); Inhoud toets bedrijfseconomische redenen; Bedrijfseconomisch ontslag <> NOW-regeling 1.0 t/m 5.0; Aspecten/opletpunten en jurisprudentie rondom afspiegeling; Aspecten/opletpunten en jurisprudentie rondom herplaatsing. Coalitieakkoord 2021-2025 in relatie tot het ontslagrecht. U kunt dit webinar bekijken waar en wanneer u zelf wilt: schrijf u snel in!

mr. Jan Meijer

Landelijk Manager UWV WERKbedrijf

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
99,-

Praktisch omgaan met het UBO register sinds 27 maart

Het UBO-register is inmiddels volledig in werking. Weet u wie verantwoordelijk is voor het invullen én bijhouden van het register? Hoe werkt de terugmeldplicht bij discrepanties? Welke UBO info heeft u nodig voor de Wwft? Hoe verhouden de UBO en Wwft zich tot de AVG? Veel vragen! U krijgt in een webinar van 2 uur (2 PO/PE) van advocaat Duco Lodder en notaris Jan Willem Schenk helderheid om optimaal met de nieuwe verplichtingen van UBO-register aan de slag te gaan. Schrijf u nú in!

mr. Jan Willem Schenk
mr. Duco Lodder

Nieuw!

Online
2 NOvA PO
/
2 PE KNB
149,-

Actualiteiten Ontslag en WW 2022

Actueel: Inclusief de belangrijkste CRvB uitspraken van 2021!

Actueel: Inclusief de belangrijkste CRvB uitspraken van 2021! Speciaal voor arbeidsrecht advocaten die beter willen leren begrijpen wanneer uw cliënt wel recht op de WW bij ontslag heeft en wanneer niet? Verder uitleg over bijvoorbeeld: - Hoe de referte eis vast te stellen? - Wat zijn de uitsluitingsgronden? - Wat is de fictieve opzegtermijn? - Wanneer is sprake van verwijtbare werkloosheid? - Hoe de datum vast te stellen waarop de arbeidsovereenkomst is opgezegd? - Hoe werkt de toets van het UWV - Wat houdt de Onverwijldheidseis in? - Wat zijn de rechten van een 'zieke werknemer' - Wanneer is sprake van een dringende reden? - Zelf ontslag aanvragen: wat zijn de rechten op een WW dan? - etc. De in sociale zekerheidsrecht gespecialiseerde advocaat Bernard de Leest verschaft u in één uur helderheid en geeft u praktische tips!

mr. Bernard de Leest

Advocaat bij Zumpolle Advocaten

februari 2022

Online
1 NOvA PO
69,-

Actualiteiten Huurrecht 2022

Actueel: Nieuw!

Wilt u in één uur een update over de belangrijkste ontwikkelingen in het huurrecht over de periode eind 2021 – begin 2022? Dan krijgt u op dit webinar de gevolgen van belangrijke uitspraken die ook oude leerstukken beïnvloeden, zoals gebruik dat naar zijn aard slechts van korte duur is, of het dringend eigen gebruik bij wijkvernieuwing. Wat betekent dat voor uw praktijk? Elout Korevaar, advocaat vastgoedrecht bij Weebers Vastgoed Advocaten en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden bespreekt enkele uitspraken van eind 2021 en begin 2022, inclusief een nog niet gepubliceerde uitspraak over de verhuiskostenvergoeding bij renovatie. Volg het webinar ‘Actualiteiten Huurrecht 2022’ en u bent in één uur weer volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

februari 2022

Online
1 NOvA PO
89,-

Huurrecht en Corona 2022 - De gevolgen van de uitspraak van de Hoge Raad van 24 december 2021

Actueel: Nieuw!

Ook na de uitspraak van de Hoge Raad van 24 december 2021 over de gevolgen van corona voor huurders en verhuurders zijn nog lang niet alle vragen over de mogelijkheden voor huurkorting beantwoord. Op dit webinar van 1 uur/PO behandelt huurrecht specialist Elout Korevaar de volgende onderwerpen: - de uitspraak van 24 december 2021 - de verhouding van de uitspraak tot de conclusie van de plaatsvervangend procureur-generaal - de jurisprudentie na 24 december 2022 Na 1 uur bent u weer up-to-date. Kijk snel waar en wanneer u zelf wilt: schrijf u nu in voor dit webinar!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

februari 2022

Online
1 NOvA PO
89,-

Wwft Audit Orde van Advocaten in 2022. Hoe bereidt u zich optimaal voor?

Actueel: Update voor 2022!

Iedere Wwft-plichtige advocaat kan een audit van de Orde krijgen. De controle op de naleving van de Wwft is zelfs een speerpunt van het Orde beleid. Waar bestaat het toezicht en de handhaving uit? Hoe bereidt u zich hier op voor? Hoe verloopt de audit op de dag zelf? Onderwerpen die aan de orde komen zijn: - Geheimhoudingsplicht advocaat vs. verplichtingen Wwft; Toezicht, handhaving en sancties. Wanneer is transactie ongebruikelijk? Wat en hoe te melden? Hoe bereidt u een audit van de Orde voor? Waar moet een Wwft dossier aan voldoen? Wanneer is de Wwft niet van toepassing? Veel gemaakte fouten met de derdengeldrekening; Jurisprudentie update betreffende audit zaken. Op dit webinar krijgt u van advocaat Duco Lodder in één uur hier duidelijkheid over! Als extraatje krijgt u het Wwft Stappenplan cadeau. Dit stappenplan is gebaseerd op het Wwft Stappenplan van B. Snijder-Kuipers, A.T.A. Tilleman en D.S. Kolkman (versie oktober 2020) dat verschenen is in TOP 2020/6.

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2022

Online
1 NOvA PO
99,-

Wwft Kantoor- en risicobeleid Advocatuur 2022

Geactualiseerd voor 2022! Hoe ziet uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Speciale aandacht voor de relatie met uw cliënt en de engagement letter. Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe Wwft en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten. => Hoe vult u uw Risicobeleid in? => Speciale aandacht voor (het vastleggen van) de relatie met uw cliënten; => Leer Wwft indicatoren te herkennen. Ook bij voor u bekende cliënten!; => Uitleg hoe onderzoek Orde in zijn werk gaat; => Een praktisch stappenplan + een handig stroomschema; Inclusief vele praktische tips (bijv: Wat te doen bij een verdachte transactie?). Met dit webinar kunnen u en het ondersteunend personeel voldoen aan de jaarlijkse Wwft NOvA opleidingsverplichting. Schrijf u snel in voor dit webinar! Ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2022

Online
1 NOvA PO
99,-

Actualiteiten Onteigening

Actueel: Nieuwe Omgevingswet per 1 juli 2022

Mr. Joske Hagelaars brengt u in één uur op de hoogte! 

J. Hagelaars

december 2021

Online
1 NOvA PO
89,-

Meer resultaten (+89)