0
 

Webinars

74 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Actualiteiten Ondernemingsrecht 2023

Tijdens dit webinar van 2 uur bespreekt de docent, prof. mr. Kid Schwarz, de actuele ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak op het terrein van het Ondernemingsrecht.

Kid Schwarz

Professor

november 2023

Online
2 NOvA PO
/
2 KNB
169,-

Certificering van Aandelen 2023

De docent, prof. mr. Kid Schwarz, behandelt in dit webinar van één uur de certificering van aandelen.

Kid Schwarz

Professor

november 2023

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Actualiteiten WWFT en UBO (registers)

In dit webinar (1 PO/PE - voor notarissen tevens 1 PE ethiek) brengt prof. mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers u in een uur op de hoogte van de ontwikkelingen in 2023 met betrekking tot de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) met uiteraard aandacht voor de twee UBO registers.

mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

Kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek

oktober 2023

Online
1 SOMN
/
1 NOvA PO
/
1 PE (ook ethiek) KNB
89,-

Actualiteiten Huurrecht 2023

Voor elke huurrechtspecialist is het noodzakelijk om uw actuele kennis van rechtspraak en nieuwe wetgeving op peil te houden om uw cliënten van goed advies te kunnen voorzien. Recente en komende wetgeving betreffende huur van woonruimte en prejudiciële vragen veranderen het speelveld. Wat betekent dat voor uw praktijk? Docent mr. Elout Korevaar, advocaat vastgoedrecht bij Weebers Vastgoed Advocaten en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden bespreekt enkele uitspraken van eind 2022 en 2023. Aan bod komen onder andere de toepassing van het Tweebos-arrest bij huur van bedrijfsruimte en de prejudiciële procedure over waardering van de energieprestatie bij huur van woonruimte. Volg het webinar en u bent in twee uur weer volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2023

Online
2 NOvA PO
169,-

Algemene Voorwaarden en huur

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

september 2023

Online
1 NOvA PO
89,-

Actualiteiten Bedrijfseconomisch Ontslag 2023

Er zijn veel actuele ontwikkelingen over bedrijfseconomisch ontslag via UWV. Bijvoorbeeld de 3 nieuwe sets Uitvoeringsregels, die gelden sinds 1 april 2023. Bovendien dreigt het aantal reorganisaties flink toe te nemen door o.a. de aanhoudende inflatie, bedrijven die belastingschulden en/of NOW subsidie moeten terugbetalen, etc. Bereid u hier op voor en bekijk dit webinar van UWV manager Jan Meijer. Hierna bent u weer helemaal up to date: u kunt direct met de nieuwtjes aan de slag! Jan Meijer bespreekt onder andere met u: - De inhoud van de gewijzigde/aangevulde Uitvoeringsregels per 1 april 2023, Waaronder de uitvoeringsregels rondom procedurele aspecten en collectief ontslag (WMCO); - Actuele jurisprudentie rondom bedrijfseconomisch ontslag (A-grond) en de vertaalslag daarvan naar de ontslagpraktijk; - Meer 'menselijke maat' bij de uitvoering van de ontslagtaak: wat merkt u hiervan in de praktijk? - De in de Voortgangsbrief van 3 april 2023 door de Minister aangekondigde arbeidsmarkt-maatregelen en de effecten daarvan op onder meer de UWV ontslagprocedure.

mr. Jan Meijer

Landelijk Manager UWV WERKbedrijf

juli 2023

Online
1 NOvA PO
89,-

Actualiteiten Ontslag en WW 2023

Actueel: Inclusief de belangrijkste CRvB uitspraken van 2022!

Actueel: Inclusief de belangrijkste CRvB uitspraken van 2022! Speciaal voor arbeidsrecht advocaten die beter willen leren begrijpen wanneer uw cliënt wel recht op de WW bij ontslag heeft en wanneer niet? Verder uitleg over bijvoorbeeld: - Hoe de referte eis vast te stellen? - Wat zijn de uitsluitingsgronden? - Wat is de fictieve opzegtermijn? - Wanneer is sprake van verwijtbare werkloosheid? - Hoe de datum vast te stellen waarop de arbeidsovereenkomst is opgezegd? - Hoe werkt de toets van het UWV - Wat houdt de Onverwijldheidseis in? - Wat zijn de rechten van een 'zieke werknemer' - Wanneer is sprake van een dringende reden? - Zelf ontslag aanvragen: wat zijn de rechten op een WW dan? - etc. De in sociale zekerheidsrecht gespecialiseerde advocaat Bernard de Leest verschaft u in één uur helderheid en geeft u praktische tips!

mr. Bernard de Leest

Advocaat bij Zumpolle Advocaten

april 2023

Online
1 NOvA PO
89,-

Actualiteiten Strafprocesrecht 2022

In één uur op de hoogte! 

mr. Annelies Sennef

Advocaat

december 2022

Online
1 NOvA PO
89,-

Meer resultaten (+66)