0
 

Webinars

66 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Nieuwe Omgevingswet

De Omgevingswet zal op 1 januari 2022 in werking treden. In het webinar De Nieuwe Omgevingswet bespreekt mr. Jan van Oosten de belangrijkste aspecten van deze nieuwe wetgeving met u. U bent in 1 uur praktisch bijgepraat. En wanneer mag van het Omgevingsplan afgeweken worden? Bouwen onder de nieuwe Omgevingswet: wat zijn de nieuwe regels? Wat zijn de nieuwe procedures?

mr. Jan van Oosten

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
89,-

Koopovereenkomst deel 1 - Hoe de deal te structureren

Dit webinar van 1 uur (1 PE/PO) is het 1e deel van 4 webinars over de Koopovereenkomst (verkoop en levering van aandelen in een BV door een DGA). Duco Lodder behandelt voor u met name de fase van het structureren van een deal: Wie zijn de partijen? Hoe de deal te structureren? Zijn er consultatietrajecten om rekening mee te houden? Opschortende voorwaarden. Considerans. Hoe een eventuele geschillenbeslechter de handvaten te geven om tot een correcte uitleg van de transactie te komen? Hoe ziet de transactiedocumentatie er uit? Welke disclosure mechanismen zijn er? Hoe de koopprijs te bepalen? Lock box vs. closing accounts. U krijgt een praktijkgericht webinar van hoog niveau. Let op! Dit webinar behoort tot een serie van 4. In deze 4 webinars neemt Duco Lodder alle stappen met u door: 1. hoe de deal te structureren, 2. koopprijs, 3. due diligence, 4. eindfase deal. U kunt óf deze webinars los aanschaffen a € 199,- óf gezamenlijk met de bijbehorende modellen a € 899,-. Klik op de button 'Lees meer' voor meer informatie hierover.

mr. Duco Lodder

Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
199,-

Koopovereenkomst deel 2 - De Koopprijs

In dit 2e deel van 4 webinars over de Koopovereenkomst (verkoop en levering van aandelen in een BV door een DGA) behandelt Duco Lodder met name de koopprijs en daaraan gerelateerde onderwerpen: Factoren voor de EBITDA en de gevolgen voor de koopovereenkomst. Jurisprudentie Voorzieningenrechter Amsterdam: aan partijen werd tegengeworpen dat ze niet hun best deden om opschortende voorwaarden vervuld te krijgen. Overname geschil Brandvision/Hal Investments/EssilorLuxottica. Opschortende voorwaarden: de formaliteiten tussen tekenen en leveren/de overdracht. Material adverse change closule. Onvoorziene omstandigheden (o.a. wegens de corona crisis). Art. 6  de overdracht. Let op! Dit webinar behoort tot een serie van 4. In deze 4 webinars neemt Duco Lodder alle stappen met u door: 1. hoe de deal te structureren, 2. koopprijs, 3. due diligence, 4. eindfase deal. U kunt óf deze webinars los aanschaffen a € 199,-, óf gezamenlijk met de bijbehorende modellen a € 899,-. Klik op de button 'Lees meer' voor meer informatie hierover.

mr. Duco Lodder

Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
199,-

Koopovereenkomst deel 3 - Due Diligence

In dit 3e deel van 4 webinars over de Koopovereenkomst (verkoop en levering van aandelen in een BV door een DGA) behandelt Duco Lodder met name Due Diligence en daaraan gerelateerde onderwerpen: Welke soorten due diligence zijn er? Waarom een DD? Jurisprudentie Hoge Raad: Hoog Catharijne arrest en Baris Riezenkamp arrest Wat is de balans tussen de onderzoeks- en mededelingsplicht in combinatie met de clausule in de koopovereenkomst? DD in relatie tot disclosure mechanisme. Garanties, vrijwaringen, verweer tegen vordering derden. Let op! Dit webinar behoort tot een serie van 4. In deze 4 webinars neemt Duco Lodder alle stappen met u door: 1. hoe de deal te structureren, 2. koopprijs, 3. due diligence, 4. eindfase deal. U kunt óf deze webinars los aanschaffen a € 199,-, óf gezamenlijk met de bijbehorende modellen a € 899,-. Klik op de button 'Lees meer' voor meer informatie hierover.

mr. Duco Lodder

Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
199,-

Koopovereenkomst deel 4 - Eindfase Deal

In dit 4e deel van 4 webinars over de Koopovereenkomst (verkoop en levering van aandelen in een BV door een DGA) behandelt Duco Lodder met name de fase aan het einde van het proces van de deal: Zekerheden – welke vormen zijn er? Concurrentiebeding: inhoudelijk en procedureel vanuit koper en verkoper bezien. Post closing mechanisme. Transitional agreements. Overgangsbepalingen. Toepasselijk recht en geschillenbeslechting: praktisch bruikbare clausules. Let op! Dit webinar behoort tot een serie van 4. In deze 4 webinars neemt Duco Lodder alle stappen met u door: 1. hoe de deal te structureren, 2. koopprijs, 3. due diligence, 4. eindfase deal. U kunt óf deze webinars los aanschaffen a € 199,-, óf gezamenlijk met de bijbehorende modellen a € 899,-. Klik op de button 'Lees meer' voor meer informatie hierover.

mr. Duco Lodder

Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
199,-

Maatschap nieuwe stijl of Flex BV als samenwerkingsverband

De maatschap is een rechtsvorm in beweging. Het is nu nog een contractuele samenwerkingsvorm die, in de nabije toekomst, als rechtspersoon met beperkte rechtsbevoegdheid kan worden ingericht. Belangrijke wijziging is dat maten dan ook naast de maatschap aansprakelijk zijn. Sinds de wijziging van het BV-recht bij de flexibiliseringsoperatie, is de BV beter geschikt als rechtsvorm voor een maatschapsachtig samenwerkingsverband. Welke keuze moet u dan maken: maatschap (nieuwe stijl) of (flex) bv? In deze cursus is de aandacht gericht op het vormgeven van de BV in het kader van zo’n samenwerking a la de maatschap. Prof. mr. Kid Schwarz leert u wat de voor- en nadelen zijn van zo’n structuur, in vergelijking met de voor- en nadelen die het maatschapsrecht nu en in de toekomst biedt.

Kid Schwarz

Professor

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
79,-

De CV nieuwe stijl: recente rechtspraak en ontwikkelingen in wetgeving

In dit webinar gaat prof. mr. Kid Schwarz in op de ontwikkelingen in rechtspraak, die het de commandiet tegenwoordig veel eenvoudiger maakt om zijn positie binnen de CV te beschermen tegen opportunistisch handelen van de beherend vennoot. Hoe werkt dit precies? Ook bespreekt de docent de plannen van de wetgever die de CV erg aantrekkelijk maken, ook als rechtsvorm in concurrentie met de BV. Speciaal aanbod! Voor slechts € 199,- in plaats van €237,- kunt u naast dit webinar ook de andere 2 webinars van Kid Schwarz volgen: Maatschap nieuwe stijl of Flex BV als samenwerkingsverband + Actualiteiten Maatschap en VOF.

Kid Schwarz

Professor

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
79,-

Actualiteiten Maatschap en VOF

Maatschappen en VOF's brengen allerhande problemen met zich mee, vooral bij het toe- en uittreden van vennoten. Het is, naar huidig recht, een contractuele samenwerkingsvorm. Bij het aangaan van de samenwerking wordt er een gemeenschap gecreëerd in de zin van Boek 3 van het BW. In dit webinar brengt professor mr. Kid Schwarz  de problemen in kaart. Hij besteedt aandacht aan recente rechtspraak en de plannen om tot een nieuwe wettelijke regeling te komen. Speciaal aanbod! Voor slechts € 199,- in plaats van €237,- kunt u naast dit webinar ook de andere 2 webinars van Kid Schwarz volgen: Maatschap nieuwe stijl of Flex BV als samenwerkingsverband + de CV nieuwe stijl: recente rechtspraak en ontwikkelingen in wetgeving.

Kid Schwarz

Professor

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
79,-

Meer resultaten (+58)