0
 

Webinars

91 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Wwft Audit Orde van Advocaten in 2022. Hoe bereidt u zich optimaal voor?

Actueel: Update voor 2022!

Iedere Wwft-plichtige advocaat kan een audit van de Orde krijgen. De controle op de naleving van de Wwft is zelfs een speerpunt van het Orde beleid. Waar bestaat het toezicht en de handhaving uit? Hoe bereidt u zich hier op voor? Hoe verloopt de audit op de dag zelf? Onderwerpen die aan de orde komen zijn: - Geheimhoudingsplicht advocaat vs. verplichtingen Wwft; Toezicht, handhaving en sancties. Wanneer is transactie ongebruikelijk? Wat en hoe te melden? Hoe bereidt u een audit van de Orde voor? Waar moet een Wwft dossier aan voldoen? Wanneer is de Wwft niet van toepassing? Veel gemaakte fouten met de derdengeldrekening; Jurisprudentie update betreffende audit zaken. Op dit webinar krijgt u van advocaat Duco Lodder in één uur hier duidelijkheid over! Als extraatje krijgt u het Wwft Stappenplan cadeau. Dit stappenplan is gebaseerd op het Wwft Stappenplan van B. Snijder-Kuipers, A.T.A. Tilleman en D.S. Kolkman (versie oktober 2020) dat verschenen is in TOP 2020/6.

mr. Duco Lodder

Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
99,-

Wwft Kantoor- en risicobeleid Advocatuur 2022

Geactualiseerd voor 2022! Hoe ziet uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Speciale aandacht voor de relatie met uw cliënt en de engagement letter. Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe Wwft en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten. => Hoe vult u uw Risicobeleid in? => Speciale aandacht voor (het vastleggen van) de relatie met uw cliënten; => Leer Wwft indicatoren te herkennen. Ook bij voor u bekende cliënten!; => Uitleg hoe onderzoek Orde in zijn werk gaat; => Een praktisch stappenplan + een handig stroomschema; Inclusief vele praktische tips (bijv: Wat te doen bij een verdachte transactie?). Met dit webinar kunnen u en het ondersteunend personeel voldoen aan de jaarlijkse Wwft NOvA opleidingsverplichting. Schrijf u snel in voor dit webinar! Ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Duco Lodder

Advocaat

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
99,-

Actualiteiten Onteigening

Actueel: Nieuwe Omgevingswet per 1 juli 2022

Mr. Joske Hagelaars brengt u in één uur op de hoogte! 

J. Hagelaars

december 2021

Online
1 NOvA PO
89,-

Jurisprudentie Arbeidsrecht 2021

Actueel: Nieuw!

Wilt u in in één uur een update van de belangrijkste jurisprudentie op het arbeidsrechtterrein van 2021? Kijk dan snel dit webinar, waar en wanneer u zelf wilt!

Suzanne Meijers

Arbeidsrecht Advocaat

november 2021

Online
1 NOvA PO
89,-

Modernisering van het Verenigingsrecht

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen is op 1 juli 2021 in werking getreden. Het Verenigingsrecht is in deze wet stevig gemoderniseerd. Prof. mr. Kid Schwarz bespreekt tijdens dit webinar onder meer de volgende onderwerpen: Een nieuwe regulering van aansprakelijkheid van bestuurders en leden van toezichthoudende organen bij de niet-commerciële vereniging Machtsverhoudingen in de Vereniging De mogelijke keuze voor een ‘one tier board structure’ De invoering van een nieuwe regeling voor tegenstrijdige belangen bij de vereniging. Kortom: ga direct kijken (waar en wanneer u zelf wilt!)

Kid Schwarz

Professor

november 2021

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
79,-

Het nieuwe Stichtingenrecht

Op 1 juli jl. is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in werking getreden. Kent u de details van de nieuwe regeling voor de Stichting al? In een webinar (kijken waar en wanneer u zelf wilt) van 1 uur (PO/PE) legt Kid Schwarz u onder andere het volgende uit: het ledenverbod bij stichtingen het onderscheid tussen de nijvere en de niet nijvere stichting de bestuursstructuur van de stichting voorzien van een toezichthoudend orgaan het verbod van een doorslaggevende stem voor 1 bestuurder in het bestuursorgaan de invoering van een regeling voor tegenstrijdige belangen bij stichtingen. Tijdens dit webinar krijgt u van Kid Schwarz diverse tips & tricks op het gebied van het Stichtingenrecht!

Kid Schwarz

Professor

november 2021

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
79,-

Actualiteiten Huurrecht 2021

Wat zijn de actualiteiten van het huurrecht in 2021? Elout Korevaar bespreekt de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen in een webinar van twee uur, onder andere: executiegeschillen, nieuwe literatuur, Aedes modelovereenkomst, wetgeving (maximering huurstijging, geliberaliseerde woonruimte) Bevriezing huurprijs gereguleerde sector, opkoopregeling, woonruimte (renovatievergoeding 7:220, wanneer verstrijkt ‘beroepstermijn’ uitspraak HC? Oneerlijke beding, onredelijk voordeel, WOZ waarde in WWS: toetsingsmoment en prejudiciële vragen, medehuur en aansprakelijkheid. Bedrijfsruimte (beëindiging vanwege dringend eigen gebruik, exoneraties in huurovereenkomsten, energieprestatie, huurprijstoetsing, corona. U kunt kijken waar en wanneer u zelf wilt. Kortom: schrijf u direct in en u bent weer up-to-date!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2021

Online
2 NOvA PO
129,-

Huurkorting en Corona 2021

Actueel: Nieuw!

De impact van Corona op de relatie tussen huurder en verhuurder is groot. Elout Korevaar bespreekt in een webinar van een uur de meest recente jurisprudentie. Hij legt uit wat de lijn in de jurisprudentie is en hoe u hier in uw huurrecht praktijk mee moet omgaan. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde: Huurkorting vanwege corona • Corona heeft enorme impact gehad op huurders en verhuurders ➢ Maar soms ook ongekende pieken in omzet van huurders tijdens ‘summer of love (2020)’ • Doordat TVL toeneemt, kan behoefte korting afnemen ➢ Maar niet voor grote bedrijven • Inmiddels 8 methoden voor berekening korting • Discussie of gebrek danwel onvoorziene omstandigheid weinig relevant ➢ PHR:2021:902 • Mogelijk brengen prejudiciële antwoorden duidelijkheid ➢ En wordt debat vernauwd tot discussie over vaste lasten Kortom: in een uur bent u geheel up-to-date. Schrijf u nú in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2021

Online
1 NOvA PO
89,-

Meer resultaten (+83)