0
 

Webinars

86 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Tegenstrijdige belangen bij rechtspersonen

In webinar gaat de docent, prof. mr. Kid Schwarz uitgebreid in op de voor de praktijk lastige regeling van tegenstrijdige belangen bij vereniging, BV, NV en stichting.

Kid Schwarz

Professor

november 2022

Online
1 NOvA PO
/
1 PE KNB
79,-

Actualiteiten Ondernemingsrecht

Tijdens dit webinar bespreekt de docent, prof. mr. Kid Schwarz, de recente ontwikkelingen, met name wetgeving, op het terrein van het ondernemingsrecht.

Kid Schwarz

Professor

oktober 2022

Online
2 NOvA PO
/
2 PE KNB
159,-

Handhaving in de Nieuwe Omgevingswet

Hoe kan de overheid handhaven in de nieuwe Omgevingswet en waarmee? Mr. Robert Wannink brengt u in één uur op de hoogte. 

mr. Robert Wannink

Advocaat

oktober 2022

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Familie- en Jeugdrecht 2022

prof. mr. Paul Vlaardingenbroek

oktober 2022

Online
2 NOvA PO
/
2 MfN cat. 2
/
2 KNB
149,-

De Omgevingsvisie in de Nieuwe Omgevingswet

Robert Wannink bespreekt in 1 uur het nieuwe beleidsinstrument : De Omgevingsvisie. Wat is een omgevingsvisie? Welke bestaande instrumenten vervangt de omgevingsvisie? Waar moet deze aan voldoen? Kan een gemeente zomaar afwijken van een omgevingsvisie? Welke eisen gelden er voor een omgevingsvisie? Wat is het belang van een omgevingsvisie voor de gemeente en de burger in de praktijk? Wat is de rol van de gemeenteraad? Wat is de relatie van de omgevingsvisie tot voorkeursrechten, kosten verhaal en plan-m.e.r? 

mr. Robert Wannink

Advocaat

september 2022

Online
1 NOvA PO
/
1 PE KNB
89,-

Praktisch omgaan met het UBO Register

Actueel: Inclusief uitspraak over 'Zakendoen met Russische cliënten'

Het UBO Register blijft veel vragen oproepen. Wilt u graag meer praktische duiding? Aan de hand van een tiental voorbeelden krijgt u van advocaat Duco Lodder en notaris Jan Willem Schenk uitleg over de belangrijkste pijnpunten van het UBO Register. Onder ander de volgende onderwerpen komen aan de orde: registratie, terugmelding, afscherming gegevens, wie heeft welke verantwoordelijkheden, niet nakomen van de wettelijke verplichtingen, bestuursrechtelijke en strafrechtelijke gevolgen. Dit is een webinar van 1 uur (1 PO/PE). U kunt kijken waar en wanneer u zelf wilt en kunt na een uur de praktische tips en uitleg direct in de praktijk brengen!

mr. Duco Lodder
mr. Jan Willem Schenk

september 2022

Online
1 NOvA PO
/
1 PE KNB
99,-

De Omgevingsvergunning in de Nieuwe Omgevingswet

Wat is het uitgangspunt van de omgevingsvergunning in de nieuwe Omgevingswet? Wie is het bevoegd gezag? Wanneer geldt een vergunningsplicht?  Welke instructie- en beoordelingsregels gelden? Wanneer kan een vergunning worden ingetrokken of gewijzigd? Welke technische en ruimtelijke toetsen worden gehanteerd?  In 1 uur bespreekt bespreekt mr. Robert Wannink de belangrijkste punten van dit kerninstrument in de nieuwe Omgevingswet.

mr. Robert Wannink

Advocaat

augustus 2022

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
89,-

Het Omgevingsplan in de Nieuwe Omgevingswet

Wat is de  betekenis van een Omgevingsplan en wat zijn de verschillen met het bestemmingsplan? Bent u bekend met de term omgevingswaarde? Hoe werkt dat precies? Welke Rijksregels worden automatisch deel van het omgevingsplan? Wat is de relatie met de omgevingsvisie? Welke procedures dienen te worden gevolgd bij het vaststellen van het omgevingsplan? Robert Wannink bespreekt deze materie in 1 uur met u! 

augustus 2022

Online
1 NOvA PO
/
1 PE KNB
89,-

Meer resultaten (+78)