0
 

Blogs van onze docenten

Actualiteiten en opinie

 

Privacy in het Arbeidsrecht

Privacy is een complex issue in het arbeidsrecht! De AVG speelt een belangrijke rol en stelt veel beperkingen aan werkgevers. Hoe kunt u hier (toch) goed mee omgaan? Weet u het antwoord op de volgende vragen? Wanneer mag iemand zijn personeelsdossier in zien? Moeten aantekeningen van een sollicitatiegesprek in een personeelsdossier? Welke gegevens van een zieke medewerker mogen wel en niet gedeeld worden? Hoe verhoudt de verplichting tot het bevorderen van re-integratie zich tot de privacy? Diverse uitspraken! Hoe lang moet je gegevens bewaren? Mag u naar het strafrechtelijk verleden van een werknemer vragen? En u heeft vast zelf ook nog vragen! Schrijf u snel in! Uw docent is mr. Friederike van der Jagt, advocaat bij Hunter Legal en gespecialiseerd in privacyrecht.

Door B Dijkman

Lees verder

2-daagse Masterclass Koopovereenkomst van Aandelen (SPA) en Activa (APA): aan de hand van (Lexlumen) modellen

Heeft u ook regelmatig met conflicten rondom de koopovereenkomst te maken? Zijn uw modellen up-to-date met de meest recente jurisprudentie? Onder deskundige leiding van Jan Willem Schenk en Duco Lodder loopt u door het gehele proces van de koop: van onderhandeling, LOI, DD, (uitgebreide!) garanties tot de koopovereenkomsten van Aandelen en Activa/Passiva zelf en (tot na) de overdracht. Aan bod komt onder andere: LOI, waardering aandelen, koopprijs elementen, closing accounts, locked box, earn out, schade na terugtrekking uit onderhandelingsproces, onderzoek- en mededelingsplicht, (risicoverdeling in de) DD, koop, verkoop, levering, opschortende voorwaarden, overdracht, garanties, inbreuken en beperkingen van aansprakelijkheid, vrijwaringen, verweer tegen inbreuk derde, zekerheden, concurrentiebeding, post-closing verplichtingen, geheimhouding, kosten, overdracht rechten en plichten, afstand van vernietiging/ontbinding, relatie met voorgaande overeenkomsten, wijziging, toepasselijk recht. Inclusief een gratis abonnement van 6 maanden op de 2 M&A pakketten van de Flexmodellen: Koop-, joint venture en participatieovereenkomsten + M&A additioneel met o.a. Akten van leverering, freeze letter etc. Kortom: in 2 dagen bent u volledig up to date over de ins en outs van de Koopovereenkomst van aandelen/activa en passiva én heeft u een set met passende modellen voor uw praktijk. Schrijf u nú in!

Door Onno Knotter

Lees verder

WWFT en AVG: conflicterende wetgeving?!

Vanwege Corona kan deze cursus helaas niet doorgaan op 19 maart. Wij zoeken zo snel mogelijk een nieuwe datum voor u of een andere (online) manier om deze cursus te volgen. Hoe kan de privacy van natuurlijke personen die zich als UBO kwalificeren, binnen het nieuwe UBO Register en onder de AVG worden gewaarborgd? Als notaris of advocaat krijgt u in 2020, na invoering van het UBO register (ligt reeds bij de Eerste Kamer), steeds vaker intern de vraag te beantwoorden of uw handeling wel of niet strijdig is (volgens de AVG , WWFT en UBO wetgeving).  Notaris Jan Willem Schenk en advocaat Friederike van der Jagt nemen de uitgangspunten van de wetgeving én de praktijkcases graag met u door. Ook behandelen zij uiteraard uw vragen.

Door Onno Knotter

Lees verder

De Complexiteit van de WWFT en het UBO register. Nieuwe wetgeving, toegelicht door deskundigen

Op 10 december  jl. (!) heeft de Tweede Kamer de nieuwe en complexe UBO en WWFT  wetgeving goedgekeurd. Het UBO register treedt begin 2020* in werking. Is uw kantoor UBO en WWFT-proof? Weet u hoe u uw risicobeleid hierop moet aanpassen? Hoe u de UBO vaststelt? Wat de sancties zijn als u hier fouten in maakt? Op 16 januari krijgt u van advocaat Ed van Liere en kandidaat-notaris Birgit Snijder antwoord op de volgende vragen: Wat houdt het risicobeleid in? Wanneer moet u verzwaard onderzoek doen? Hoe werk een cliëntonderzoek?  Wat mag u dan wel/niet melden aan wie? Hoe verhoudt de privacy (AVG) zich tot de WWFT/UBO wetgeving? Kan een klant ook via een online verbinding ‘in persoon verschijnen’? Hoe stel je de UBO vast? Wat zijn de privacy waarborgen voor de te registreren UBO’s? Schrijf u nú in voor deze cursus en u bent nog op tijd op de hoogte van deze ingrijpende nieuwe wetgeving. *Tweede Kamer is op 10 december akkoord gegaan. Wetsvoorstel ligt voor behandeling bij de Eerste Kamer.

Door Onno Knotter

Lees verder

Het Perfecte Oproepcontract na invoering van de WAB op 1/1/2020!

Oproepcontracten gaan per 1 januari as. fors wijzigen. Als werkgever moet u goed opletten: voor u het weet zit u vast aan een vast contract. Ook kunt u tot 5 jaar na het beëindigen van een contract nog een navordering van een werknemer krijgen als deze (onbedoeld) toch nog recht blijkt te hebben op een doorlopend contract of niet uitbetaalde uren nadat een oproep kort voor aanvang is vervallen. Er zitten vanaf 1 januari veel complexe kanten aan een oproepovereenkomst (of een variant daarvan). Overgangsrecht is er niet. Zorg er voor dat u uw cliënten nog op tijd informeert. In één ochtend legt specialist Marita Hoogeveen u uit wat voor úw situatie het perfecte oproepcontract is. Schrijf u direct in!

Door Onno Knotter

Lees verder

Conflicten in de Vennootschap

Extra plaatsen beschikbaar! Ard Wolfs, rechter bij de Ondernemingskamer en advocaat Rogier Wolf behandelen vanuit verschillende invalshoeken op deze verdiepingscursus hoe u conflicten in de besloten verhoudingen van een vennootschap beter kunt voorkomen en oplossen. Schrijf u snel in voor deze unieke cursus!

Door H.A.P. Driessen

Lees verder

De Rechtspositie van de Statutair Bestuurder

Tijdens deze actualiteitencursus bespreken de docenten, mede aan de hand van de nieuwe wetgeving (Wet Bestuur & Toezicht, Wetsvoorstel aanpassing WNT), de belangrijkste arbeidsrechtelijke én vennootschapsrechtelijke aspecten van de rechtspositie van de statutair bestuurder. Speciale aandacht uiteraard voor de laatste ontwikkelingen die betrekking hebben op de aansprakelijkheid van bestuurders!

Door B Dijkman

Lees verder

De STAK in M&A Transacties

In deze actualiteitencursus zetten Rogier Wolf en Robert-Jan Zwaan de spotlight op de STAK die, al dan niet gedwongen, samen met haar mede aandeelhouders optreedt als verkoper in een M&A transactie. Hoe kun je daar als notaris of advocaat op voorsorteren bij het opstellen van de statuten en administratievoorwaarden van de STAK? Veel praktijkvoorbeelden!

Door Onno Knotter

Lees verder

WWFT en AVG: conflicterende wetgeving?!

Hoe kan de privacy van natuurlijke personen die zich als UBO kwalificeren, binnen het nieuwe UBO Register en onder de AVG worden gewaarborgd? Als notaris of advocaat krijgt u in de nabij toekomst (na invoering van het UBO register op 10 januari as!) steeds vaker intern de vraag te beantwoorden of uw handeling wel of niet strijdig is (volgens de AVG , WWFT en UBO wetgeving).  Notaris Jan Willem Schenk en advocaat Friederike van der Jagt nemen de uitgangspunten van de wetgeving én de praktijkcases graag met u door. Ook behandelen zij uiteraard uw vragen.

Door Onno Knotter

Lees verder

Koopovereenkomst van Aandelen aan de hand van een Model: van artikel tot artikel

Heeft u ook regelmatig met conflicten rondom de koopovereenkomst te maken? Zijn uw modellen up-to-date met de meest recente jurisprudentie? Onder deskundige leiding van Jan Willem Schenk en Duco Lodder loopt u door het gehele proces van de koop: van onderhandeling, LOI, DD, (uitgebreide!) garanties tot de koopovereenkomst zelf en de overdracht. Aan bod komen: LOI, waardering aandelen, koopprijs elementen, closing accounts, locked box, earn out, schade na terugtrekking uit onderhandelingsproces, Due Diligence, onderzoek- en mededelingsplicht, risicoverdeling in de DD, koop, verkoop, levering, opschortende voorwaarden, overdracht, garanties, inbreuken en beperkingen van aansprakelijkheid, vrijwaringen, verweer tegen inbreuk derde, zekerheden, concurrentiebeding, post-closing verplichtingen, geheimhouding, kosten, overdracht rechten en plichten, afstand van vernietiging/ontbinding, relatie met voorgaande overeenkomsten, wijziging, toepasselijk recht. Het model krijgt u mee!

Door Onno Knotter

Lees verder