0
 

Blogs van onze docenten

Actualiteiten en opinie

 

Praktijkgericht Inzicht in de Jaarrekening

Inzicht in jaarrekeningen is essentieel voor iedere jurist. Waarderingsmethodieken, analyse van rentabiliteit en solvabiliteit, herkenning van risico’s en het doorzien van manipulatie. U wilt het allemaal begrijpen en weten waar u op moet letten. Tijdens de cursus Praktijkgericht inzicht in de jaarrekening leert u dit!

Door Onno Knotter

Lees verder

Actualiteiten Alimentatie: jurisprudentie, recht én rekenen

Agnes van Wieren neemt u aan de hand van recente jurisprudentie mee in de lastige en steeds veranderende wereld van het alimentatierecht- en rekenen. De forfaitaire woonlast is makkelijk, geeft minder discussie (toch?), maar voelt niet steeds rechtvaardig. Hoe zit het met de forfaitaire woonlast partneralimentatie? Deze en nog veel meer lastige vraagstukken komen tijdens de cursus ruim aan bod. Schrijf u direct in en u bent weer helemaal up to date!

Door Onno Knotter

Lees verder

De Eigen Woning bij Echtscheiding

De situatie op de woningmarkt in Nederland is onzeker. De hypotheekrente stijgt en de huizenprijzen dalen. Voor mensen die willen gaan scheiden kan de echtelijke woning een groot probleem worden. Docent Frank van den Barselaar gaat in deze cursus onder andere in op deze ontwikkelingen: economische toedeling van de woning met uitgestelde juridische levering; schuldig blijven overbedelingsschuld: voorwaarden en gevolgen voor belastingheffing en toeslagen; vervreemding onder voorwaarden en de nieuwe faciliteit hiervoor in de overdrachtsbelasting; inwonen bij derden en de gevolgen hiervan voor fiscaal partnerschap en toeslagen. Financiële hulp van derden: invulling en gevolgen. Investeren in woningen als belegging en de plannen voor ontmoediging hiervan. Wat zijn de actuele ontwikkelingen voor woningen die niet als eigen woning kwalificeren, bijvoorbeeld verhuurd onroerende goed? Welke maatregelen worden overwogen door de wetgever en wat betekenen deze voor de scheidingspraktijk? Wilt u ook duidelijkheid over bovenstaande thema's? Schrijf u dan nu in!

Door Onno Knotter

Lees verder

Nieuwe Regels Partneralimentatie

De Wet Herziening Partneralimentatie is per 1 januari jl. in werking getreden.  Bent u al op de hoogte van de inhoud van deze nieuwe regels én de uitzonderingen? Wat is de nieuwe grondslag voor het betalen én bepalen van partneralimentatie? Wat zijn de gevolgen voor uw praktijk?

Door

Lees verder

Praktijkcursus Jeugd(straf)recht

U krijgt in de zeer goed gewaardeerde Praktijkcursus Jeugd(straf)recht praktische tips die u en uw cliënt direct kunnen helpen. De inhoud van deze cursus sluit aan bij de vereisten van de Raad voor de Rechtsbijstand voor het op de lijst staan voor toevoegingen bij gesloten Jeugdzorg, het Jeugdstrafrecht en de bijzondere curator.

Door H.A.P. Driessen

Lees verder