0
 

Actualiteiten Ontslag en WW

Nieuw webinar!

mr. Bernard de Leest

Advocaat bij Zumpolle Advocaten

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
69,-
 
 

Preview

 

Inhoud

Speciaal voor arbeidsrecht advocaten die beter willen leren begrijpen wanneer uw cliënt wel recht op de WW bij ontslag heeft en wanneer niet? Verder uitleg over bijvoorbeeld:
- Hoe de referte eis vast te stellen?
- Wat zijn de uitsluitingsgronden?
- Wat is de fictieve opzegtermijn?
- Wanneer is sprake van verwijtbare werkloosheid?
- Hoe de datum vast te stellen waarop de arbeidsovereenkomst is opgezegd?
- Hoe werkt de toets van het UWV
- Wat houdt de Onverwijldheidseis in?
- Wat zijn de rechten van een 'zieke werknemer'
- Wanneer is sprake van een dringende reden?
- Zelf ontslag aanvragen: wat zijn de rechten op een WW dan?
- etc.

De in sociale zekerheidsrecht gespecialiseerde advocaat Bernard de Leest verschaft u in één uur helderheid en geeft u praktische tips!

 
 

Ook interessant voor u?


De Oproepovereenkomst in 2020

Actueel: Nieuwe ingrijpende wetgeving sinds 1 januari

Per 1 januari 2020 is de wetgeving over de Oproepovereenkomsten door de invoering van de WAB  ingrijpend gewijzigd. Werkgever let op: fouten kunnen (al snel) leiden tot een contract voor onbepaalde tijd of navorderingen tot wel 5 jaar later! In één uur leert u hoe u de valkuilen voor uw cliënt kunt omzeilen! Uw docent is de in flexcontracten gespecialiseerde arbeidsadvocaat Marita Hoogeveen. Schrijf u direct in voor dit webinar!

mr. Marita Hoogeveen

Advocaat bij EMH Advocatuur

januari 2020

Online
1 PO NOvA PO
69,-

Actualiteiten Payrolling en Contracting

Actueel: nieuwe wet- en regelgeving!

Door de WAB wijzigt er veel rond payrolling en contracting. Waar moet je op letten bij dit soort constructies? De in flexibele arbeid gespecialiseerde advocaat Marita Hoogeveen geeft u in één uur uitleg tijdens dit webinar!

mr. Marita Hoogeveen

Advocaat bij EMH Advocatuur

januari 2020

Online
1 PO NOvA PO
69,-

De Arbeidsrechtelijke Gevolgen van Corona

Actueel: Geupdated op 20 maart n.a.v. extra maatregelen Minister Koolmees

Wat zijn de rechten en plichten van werkgever en werknemer in deze complexe Corona tijd? Op diverse social media verschijnen berichten over de arbeidsrechtelijke gevolgen van Corona. Veel informatie klopt niet of is niet volledig. Laat u nú door arbeidsrecht specialist Pauline Burger in 60 minuten bijpraten over de rechten en plichten van werkgever en werknemer in deze bijzonder omstandigheden. Aan de orde komt o.a.: (verplicht) thuis werken; ziek of in quarantaine, welke regels gelden er? Wat houdt de 90% doorbetaling van loon regeling in? Wanneer is er een loondoorbetalingsverplichting? Flexwerkers niet meer oproepen, kan dat zomaar? Al of geen verplichting vakantiedagen op te nemen bij 'thuiswerken/thuisblijven/quarantaine'. Welke extra eisen mag werkgever aan werknemer stellen? Is het risico van het verplicht thuishouden door sluiting scholen een werkgevers risico?

mr. Pauline Burger

Advocaat bij Sprengers advocaten

Nieuw!

Online
1 NOvA PO
/
1 PO NEVOA
79,-