0
 

Blogs van onze docenten

Actualiteiten en opinie

 

Fraude en Ethiek bij Vastgoedtransacties

Vastgoed staat de afgelopen jaren vanuit diverse invalshoeken in de belangstelling. Of het nu is vanuit het voorkomen en signaleren van witwassen en corruptie of vanuit het voorkomen van  ongeoorloofde constructies met vastgoed. Heeft u bij (mogelijke) vastgoedtransacties wel eens het gevoel dat er bij een klant iets niet klopt. maar krijgt u er de vinger niet achter wat het precies is? De cursus is hiermee direct concreet toepasbaar voor poortwachters zoals notarissen, advocaten, financiers, accountants, maar zeker ook voor spelers in de vastgoedmarkt zoals beleggers, ontwikkelaars, banken, gemeenten en andere spelers in het vastgoed. De opzet van de cursus is interactief waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Niet alleen doet u kennis op over risico’s rondom vastgoed, maar ook oefent u met het zien van de risico’s in verschillende vastgoedcasussen. Tevens krijgt u bij deze cursus instrumenten in handen die u vervolgens concreet kunt gaan toepassen in uw werk.

Door Onno Knotter

Lees verder

Wie is de UBO?

Anti-witwaswetgeving is continu in beweging. Een essentieel onderdeel van het cliëntenonderzoek is het identificeren van de uiteindelijk belanghebbende (UBO).  U als notaris, advocaat, accountant of belastingadviseur moet weten wie de UBO is. Op deze Masterclass behandelt Birgit Snijder (De Brauw Blackstone Westbroek) veel voorkomende juridische structuren. Dit helpt u bij uw speurtocht wie UBO is én op welke grondslag inschrijving in het Nederlandse UBO-register moet plaatsvinden. Schrijf u direct in voor deze Masterclass. Maak uw Wwft/UBO-proces makkelijker en minder tijdrovend en voorkom tuchtrechtelijke fouten.

Door Onno Knotter

Lees verder

Grote gevolgen voor de Afscherming van Vennootschapsvermogen ná inwerkingtreding 'Wet Aanpassing Fiscaal Kwalificatiebeleid Rechtsvormen (CV en FGR)'

Wat betekent de op 1 januari jongstleden in werking getreden Wet Aanpassing Fiscaal Kwalificatiebeleid Rechtsvormen (CV en FGR) voor de afscherming van vennootschapsvermogen? Het herstructureren van bestaande open CV’s heeft zijn belang verloren. In de plaats daarvan is er meer (opieuw)  aandacht voor cash events, die plaatsvinden in een bv en wat te doen. De gevolgen voor bestaande beleggings-, 'privacy'-structuren, familiefondsen en vermogende particulieren zijn groot. Wat betekent dit nu in de praktijk als u aan het 'structureren' bent? Van de in deze materie gespecialiseerde Jeroen Peters van HVK Stevens krijgt u in 2 uur op deze live online actualiteitencursus de fiscale én civiele uitleg die u nodig heeft om uw cliënten weer optimaal te kunnen adviseren.

Door Administrator

Lees verder

AI: de juridische aspecten

De ontwikkelingen rond AI gaan razendsnel. Voor u als jurist is het belangrijk om bij te blijven. Dat kan in 2 uur op de online actualiteitencursus 'AI: de juridische aspecten'. De in o.a. deze materie gespecialiseerde docent Vonne Laan praat u in 2 uur volledig bij over het huidige wettelijk kader: waar moeten organisaties nu rekening mee houden wat betreft AI? Daarnaast behandelt ze de nieuwe AI Act: wat voor nieuwe vereisten brengt de AI Act met zich mee? Hoe bereidt u uw cliënten hierop voor? Uiteraard ook aandacht voor AI en privacy: toepassing van de AVG bij AI, AI en auteursrecht: ontwikkelingen en rechtspraak en AI en contracten: aandachtspunten en tips. Vonne Laan bespreekt de juridische punten aan de hand van cases en praktijkvoorbeelden, waaronder over ChatGPT. Ook de recente rechtspraak op het gebied van AI komt aan bod. Kortom: in 2 uur bent u weer up to date: schrijf u nu in!

Door Administrator

Lees verder

Live online cursus Nieuwe Wetgeving Vaste Huurcontracten

Op 1 juli 2024 jl. is de Wet vaste huurcontracten in werking getreden. Deze wet maakt in beginsel een einde aan het tijdelijk verhuren van woonruimte zonder huurbescherming. ‘In beginsel’, want de wet bevat uitzonderingen. De wet kent tevens enkele opmerkelijke nieuwigheden. Uw docent Jaap Dammingh behandelt de ‘ins and outs’ van de nieuwe wet op deze live online cursus van 2 uur. Ook besteedt hij aandacht aan de eerste ervaringen met deze nieuwe wet. Schrijf u snel in en u bent weer up to date!

Door Onno Knotter

Lees verder

Actualiteiten Woonbudget bij de Alimentatieberekening

Met de invoering van het woonbudget (wat meer omvat dan alleen de woonlasten) is niet alleen beoogd om het berekenen van kinder- en partneralimentatie gemakkelijker en op dezelfde wijze te berekenen, maar ook om de voorspelbaarheid en rechtszekerheid te vergroten. Er zijn echter ook veel valkuilen, waar rekening mee gehouden moet worden.

Door Onno Knotter

Lees verder

Nieuwe wetgeving Aanpassing Fiscaal Kwalificatiebeleid Rechtsvormen (CV en FGR)

Om  ‘hybride mismatches’ waardoor belastingheffing kan worden ontweken te voorkomen treden per 1 januari 2025 de volgende maatregelen in werking treden: 1. de commanditaire vennootschap (cv) is in alle gevallen fiscaal transparant 2. het fonds voor gemene rekening (fgr) is dan zelfstandig belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting. Een fonds waarmee de deelgerechtigden voor gemene rekening gelden beleggen of anderszins aanwenden en dat niet voldoet aan de definitie van fgr, zoals een familiefonds, is een transparant fonds 3. In een tweetal uitzonderingen wordt een aanvullende methode van kwalificatie van buitenlandse rechtsvormen gebruikt. De gevolgen voor bestaande beleggings-, 'privacy'-structuren, familiefondsen en vermogende particulieren zijn groot. Wat betekent dit nu in de praktijk als u aan het 'structureren' bent?  Van de in deze materie gespecialiseerde Jeroen Peeters van HVK Stevens krijgt u in 2 uur op deze live online actualiteitencursus de uitleg die u nodig heeft om uw cliënten weer optimaal te kunnen adviseren.

Door Administrator

Lees verder

Live online cursus Nieuwe Wetgeving Vaste Huurcontracten

De Wet vaste huurcontracten is dit najaar door de Eerste Kamer aangenomen. 1 Juli as. treedt deze wet in werking. Deze wet maakt in beginsel een einde aan het tijdelijk verhuren van woonruimte zonder huurbescherming. ‘In beginsel’, want de wet bevat uitzonderingen. De wet kent tevens enkele opmerkelijke nieuwigheden. Uw docent Jaap Dammingh behandelt de ‘ins and outs’ van de nieuwe wet op deze live online cursus van 2 uur.

Door Onno Knotter

Lees verder

AI: de juridische aspecten

De ontwikkelingen rond AI gaan razendsnel. Voor u als jurist is het belangrijk om bij te blijven. Dat kan in 2 uur op de online actualiteitencursus 'AI: de juridische aspecten'. De in o.a. deze materie gespecialiseerde docent Vonne Laan praat u in 2 uur volledig bij over het huidige wettelijk kader: waar moeten organisaties nu rekening mee houden wat betreft AI? Daarnaast behandelt ze de nieuwe AI Act die eraan komt: wat voor nieuwe vereisten brengt de AI Act met zich mee? Hoe bereidt u uw cliënten hierop voor? Uiteraard ook aandacht voor AI en privacy: toepassing van de AVG bij AI, AI en auteursrecht: ontwikkelingen en rechtspraak en AI en contracten: aandachtspunten en tips. Vonne Laan bespreekt de juridische punten aan de hand van cases en praktijkvoorbeelden, waaronder over ChatGPT. Ook de recente rechtspraak op het gebied van AI komt aan bod. Kortom: in 2 uur bent u weer up to date: schrijf u nu in!

Door Onno Knotter

Lees verder