0
 

Actualiteiten Privacyrecht

mr. Friederike van der Jagt

Advocaat bij Hunter Legal

ma 11 februari 2019
12.30 - uur
395,-
Actualiteit
Amsterdam
3 PO NOvA PO
/
3 PE KNB
 
 

Inhoud

Op privacygebied volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op:
=> Er zijn inmiddels al meer dan 100 boetes opgelegd
=> Er zijn op Europees niveau diverse richtsnoeren gepubliceerd om deze ingewikkelde wetgeving verder te verduidelijken
=> De rechter laat zich geregeld uit over privacyzaken: zo is in Nederland al meerdere keren schadevergoeding toegekend wegens schending van de privacyregels.

Naast de AVG wordt nog steeds gewerkt aan de nieuwe E-Privacyverordening, die onder meer gevolgen zal hebben voor direct marketing en het gebruik van cookies. De eerste evaluatie van de AVG staat gepland voor 2020 en in Nederland wordt naar verwachting begin 2020 een conceptwetsvoorstel voor aanpassingen van de Uitvoeringswet AVG in consultatie gebracht. Ook publiceerde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onlangs haar focuskader 2020-2023, genaamd “Dataprotectie in een digitale samenleving”. De komende jaren focust de AP haar toezicht op de naleving van de AVG bij datahandel, door de (digitale) overheid en bij de inzet van algoritmes en Artificiële Intelligentie.
Uw docente, Friederike van der Jagt, privacyrechtadvocate bij Hunter Legal, praat u in een middag bij over de stand van zaken.

Schrijf u snel in zodat u op de hoogte blijft van dit snel veranderende vakgebied en de impact van de AVG op uw organisatie!

 

Programma

12.00 uurOntvangst met inlooplunch
12.30 uurActualiteiten Franchise recht - deel 1
14.00 uurKoffie- en theepauze
14.15 uurActualiteiten Franchise recht - deel 2
15.45 uurEinde cursus
 
 

Locatie

Online

Amsterdam