0
 

Webinars WWFT en UBO

3 Resultaten

Nieuw!
Bekijk pakketten

Zie ook onze voordelige webinar pakketten WWFT en UBO

Alle webinars over een onderwerp of rechtsgebied in één handig totaalpakket.

 

Actualiteiten WWFT en UBO (registers)

In dit webinar (1 PO/PE - voor notarissen tevens 1 PE ethiek) brengt prof. mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers u in een uur op de hoogte van de ontwikkelingen in 2023 met betrekking tot de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) met uiteraard aandacht voor de twee UBO registers.

mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

Kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek

oktober 2023

Online
1 SOMN
/
1 NOvA PO
/
1 PE (ook ethiek) KNB
89,-

Wwft en Kantoorbeleid Notariaat - 2021

Actueel: Geactualiseerd voor 2021!

Heeft u vragen over uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid? Op dit webinar van 2 uur (2 PE KNB) krijgt u van notaris Jan Willem Schenk uitleg over de volgende onderwerpen: het Wwft 10 stappenplan; wie is uw cliënt? Wie is de (pseudo-)UBO? Is er een PEP? Terugmeldplicht; hoe beoordeelt u een cliënt aan de hand van uw risicobeleid? Waar komt het vermogen vandaan? UBO Register; CAHR. Schrijf u snel in voor dit webinar! Dit stappenplan is gebaseerd op het Wwft Stappenplan van B. Snijder-Kuipers, A.T.A. Tilleman en D.S. Kolkman (versie oktober 2020) dat verschenen is in TOP 2020/6. Heeft u ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail ons: flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Jan Willem Schenk

Notaris bij HVK Stevens

maart 2021

Online
2 KNB
129,-

De Wwft voor secretaresses en juridisch ondersteuners

Op zoek naar efficiency bij het voldoen aan uw Wwft verplichtingen? Waar kan en mag uw secretaresse u ondersteunen bij uw Wwft verplichtingen? In dit nieuwe webinar geeft Dirk Lange hiervoor praktische tips secretaresses/juridische ondersteuning die de workflow en inhoudelijke verplichtingen beter willen leren begrijpen. Het neemt de advocaat zo veel werk uit handen! U krijgt bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen: Wanneer valt een dossier wel of niet onder de Wwft? Wanneer vindt cliëntonderzoek plaats? Hoe kan de ondersteuning dit onderzoek het beste aanpakken? En wat als een cliëntonderzoek niet kan worden afgerond? Hoe kan de ondersteuning de advocaat helpen bij het vaststellen van de UBO? Wanneer verschiet een dossier van kleur? Waar moet de secretaresse/juridische ondersteuning op letten? Dirk Lange, partner bij Köster advocaten bespreekt speciaal voor secretaresses en juridische ondersteuners de praktische aspecten van de Wwft, zodat werkprocessen sneller en efficiënter verlopen.

mr. Dirk Lange

advocaat en partner bij Köster Advocaten

november 2020

Online
89,-

 

Onze cursussen WWFT en UBO

Cursus of opleiding wwft?

 

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is inmiddels al een aantal jaren in werking. De wet heeft als doel witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. Er is sprake van witwassen indien het illegaal verkregen vermogen legaal wordt gemaakt, zodat de illegale herkomst niet langer zichtbaar is. We spreken van terrorismefinanciering als vermogen wordt gebruikt om terroristische activiteiten mogelijk te maken. Daarnaast zijn ondernemingen sinds 2020 verplicht om hun eigenaren of de personen die zeggenschap hebben in een UBO-register in te schrijven. Dit register heeft als doel om financieel-economische criminaliteit, zoals witwassen van geld, tegen te gaan.

Actuele ontwikkelingen wwft

Per 25 juli 2018 hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden door de inwerkingtreding van de Implementatiewet Vierde anti-witwasrichtlijn van de Europese Unie. Dit heeft er onder andere toe geleid dat advocatenkantoren verplicht zijn een beoordeling op risico’s op witwassen en financieren van terrorisme op te stellen, vast te leggen en actueel te houden. Ook moet er één persoon aangewezen worden die het dagelijks beleid van kantoor bepaalt, die belast wordt met de verantwoordelijkheid voor de naleving van de regelgeving met betrekking tot de Wwft. Advocaten zijn verplicht om in bepaalde gevallen cliënten te identificeren, verifiëren en in het kader van die dienstverlening verrichte of voorgenomen ongebruikelijke transacties te melden. Zij dienen dit te melden bij de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU-Nederland). In dit kader hebben advocaten met de invoering van de Wwft een opleidingsplicht gekregen om zo op de hoogte de blijven van Wwft. Inmiddels is ook de vijfde Anti-witwasrichtlijn vastgesteld. Wilt u dit jaar nog voldoen aan uw Wwft opleidingsverplichting? Lexlumen biedt meerdere Wwft cursussen voor advocaten, notarissen en accountants, waardoor u binnen een dag weer op de hoogte bent van de Wwft.

Waarom Lexlumen?

U krijgt bij ons wat u mag verwachten: een uitstekende cursus én een beetje extra. De cursisten waarderen de praktische waarde van de cursussen van Lexlumen al meer dan 10 jaar gemiddeld met een 8 of hoger. Wij vinden het belangrijk dat u de dag na de cursus direct met de nieuwe inzichten en kennis aan de slag kunt in uw praktijk, zodat u het rendement van de cursus direct ervaart.

Docenten

Lexlumen heeft door jarenlange ervaring een breed netwerk aan docenten. Momenteel werkt Lexlumen op het gebied van wwft samen met mr. Birgit Snijder-Kuipers en mr. Ed van Liere, mr. Jan Willem Schenk, mr. Duco Lodder en mr. Friederike van der Jagt.

Cursuslocaties

Bijna alle cursussen van Lexlumen vinden plaats in Utrecht of Amsterdam. De locatie waar de cursussen plaatsvinden liggen meestal vlak bij een treinstation, waardoor ze makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Komt u liever met de auto? Er zijn ook zijn parkeerplaatsen aanwezig.

Wwft online

Volgt u liever een cursus wwft online? Lexlumen gaat binnenkort verschillende Webinars aanbieden over de wwft en het UBO-register. Met een Webinar van Lexlumen bent u binnen één uur op de hoogte van het desbetreffende onderwerpen en kan u uw PO punten online halen. Zo kan u dus ook online aan uw opleidingsplicht voldoen. De Webinar(s) kunt u overal bekijken. Houdt voor ons actuele webinar-aanbod onze website in de gaten: www.lexlumen.nl/webinars/.

Incompany
Ook is er een mogelijkheid om de cursus bij u op kantoor te laten plaatsvinden. Mocht u hier meer informatie over willen, dan kan u mailen naar info@lexlumen.nl.

PO/PE-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimaal aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis up-to-date te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Ook de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie (KNB) verplicht (kandidaat-)notarissen om 40 opleidingspunten te behalen in een tijdvak van twee jaar. Voor alle cursussen van Lexlumen kunt u NOvA en/of KNB punten behalen.

Over ons

Lexlumen is een dynamisch opleidingsbedrijf in het centrum van Utrecht. Wij organiseren hoogwaardige congressen en cursussen voor advocaten, notarissen, belastingadviseurs, accountants en HR managers. Het leveren van kwaliteit is voor ons bijzonder belangrijk.