0
 

Blogs van onze docenten

Actualiteiten en opinie

 

Het gebruik van AI in uw Juridische Praktijk

Steeds meer kantoren experimenteren met AI-tools, maar worstelen met de praktische implementatie. Met de inwerkingtreding van de EU AI Act op 2 februari 2025 krijgt u als juridische professional bovendien te maken met een extra uitdaging: deze nieuwe AI-wetgeving stelt ook eisen aan eigen gebruik van AI-systemen. De regelgeving vraagt om transparantie, verantwoord gebruik en adequaat risicobeheer bij de inzet van generatieve AI-tools (GenAI) zoals ChatGPT en Copilot.  Deze ontwikkeling raakt de kern van juridisch werk.  Hoe waarborgt u juridische kwaliteit bij het gebruik van AI?  Deze praktijkgerichte (basis)training bereidt u voor op deze aspecten. U leert waar de kansen liggen, wat de valkuilen zijn, en hoe u AI-tools optimaal benut binnen de kaders van uw beroep. Van het versnellen van routinetaken tot het verrijken van juridische analyse - u krijgt van een AI specialist alle aspecten die nodig zijn om AI succesvol te integreren in uw werkprocessen.

Door Administrator

Lees verder

Actualiteiten Huurrecht 2024

Door Administrator

Lees verder

Live online cursus De Wet Voorkeursrecht Gemeenten en de Nieuwe Omgevingswet

Per 1 januari jl. is de Wet Voorkeursrecht Gemeenten overgegaan in de nieuwe Omgevingswet. Dit brengt een aantal wijzigingen met zich mee. Op deze live online cursus van 2 uur (tijdens uw lunch) gaat docent Joost Hoekstra hierop in. Verder bespreekt hij diverse andere inhoudelijke actualiteiten aan de hand van het systeem van het voorkeursrecht. Onder andere: Passief verwervingsinstrument (verschil met onteigening); Wijze van vestigen; Koppeling met omgevingsrechtelijke procedure (waaronder omgevingsplan); Aanbiedingsplicht en uitzonderingen; Prijsvaststellingsprocedure; Wijzigende rol notaris; Nietigheidsactie gemeente; Voorkeursrecht en schadevergoeding; Relatie voorkeursrecht – Didam-arrest. Tenslotte gaat Joost Hoekstra in op de belangrijkste verschillen tussen de Omgevingswet en de (oude) Wet voorkeursrecht gemeenten. Kortom: in 2 uur, tijdens uw lunch, bent u weer up to date. Schrijf u nu in!

Door Onno Knotter

Lees verder

Webinarpakket Omgevingswet: leer alles over de nieuwe Omgevingswet waar en wanneer u wilt!

Door

Lees verder

Kostenverhaal in de Nieuwe Omgevingswet

Robert Wannink bespreekt binnen 1 uur alle voor u belangrijke aspecten van het Kostenverhaal in de Omgevingswet.

Door

Lees verder

De Omgevingsvergunning in de Nieuwe Omgevingswet

Wat is het uitgangspunt van de omgevingsvergunning in de nieuwe Omgevingswet? Wie is het bevoegd gezag? Wanneer geldt een vergunningsplicht?  Welke instructie- en beoordelingsregels gelden? Wanneer kan een vergunning worden ingetrokken of gewijzigd? Welke technische en ruimtelijke toetsen worden gehanteerd?  In 1 uur bespreekt bespreekt mr. Robert Wannink de belangrijkste punten van dit kerninstrument in de nieuwe Omgevingswet.

Door

Lees verder