Actueel cursusaanbod Vastgoed en Huurrecht
14 Resultaten
April 2025
Wie is de UBO?
Anti-witwaswetgeving is continu in beweging. Een essentieel onderdeel van het cliëntenonderzoek is het identificeren van de uiteindelijk belanghebbende (UBO). U als notaris, advocaat, accountant of belastingadviseur moet weten wie de UBO is. Op deze Masterclass behandelt Birgit Snijder (De Brauw Blackstone Westbroek) veel voorkomende juridische structuren. Dit helpt u bij uw speurtocht wie UBO is én op welke grondslag inschrijving in het Nederlandse UBO-register moet plaatsvinden. Schrijf u direct in voor deze Masterclass. Maak uw Wwft/UBO-proces makkelijker en minder tijdrovend en voorkom tuchtrechtelijke fouten.
prof. mr. Birgit Snijder-Kuipers
Kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek
Fraude en Ethiek bij Vastgoedtransacties
Actueel: Nieuwe cursus! Telt ook mee voor 'Ethiek' punten KNB
Vastgoed staat de afgelopen jaren vanuit diverse invalshoeken in de belangstelling. Of het nu is vanuit het voorkomen en signaleren van witwassen en corruptie of vanuit het voorkomen van ongeoorloofde constructies met vastgoed. Heeft u bij (mogelijke) vastgoedtransacties wel eens het gevoel dat er bij een klant iets niet klopt. maar krijgt u er de vinger niet achter wat het precies is? De cursus is hiermee direct concreet toepasbaar voor poortwachters zoals notarissen, advocaten, financiers, accountants, maar zeker ook voor spelers in de vastgoedmarkt zoals beleggers, ontwikkelaars, banken, gemeenten en andere spelers in het vastgoed. De opzet van de cursus is interactief waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Niet alleen doet u kennis op over risico’s rondom vastgoed, maar ook oefent u met het zien van de risico’s in verschillende vastgoedcasussen. Tevens krijgt u bij deze cursus instrumenten in handen die u vervolgens concreet kunt gaan toepassen in uw werk.
Bernd Veldman
Forensisch accountant vastgoed bij de belastingdienst
Mei 2025
Het gebruik van AI in uw Juridische Praktijk
Actueel: Nieuwe cursus!
Steeds meer kantoren experimenteren met AI-tools, maar worstelen met de praktische implementatie. Met de inwerkingtreding van de EU AI Act op 2 februari 2025 krijgt u als juridische professional bovendien te maken met een extra uitdaging: deze nieuwe AI-wetgeving stelt ook eisen aan eigen gebruik van AI-systemen. De regelgeving vraagt om transparantie, verantwoord gebruik en adequaat risicobeheer bij de inzet van generatieve AI-tools (GenAI) zoals ChatGPT en Copilot. Deze ontwikkeling raakt de kern van juridisch werk. Hoe waarborgt u juridische kwaliteit bij het gebruik van AI? Deze praktijkgerichte (basis)training bereidt u voor op deze aspecten. U leert waar de kansen liggen, wat de valkuilen zijn, en hoe u AI-tools optimaal benut binnen de kaders van uw beroep. Van het versnellen van routinetaken tot het verrijken van juridische analyse - u krijgt van een AI specialist alle aspecten die nodig zijn om AI succesvol te integreren in uw werkprocessen.
Live online cursus Nieuwe Wetgeving Vaste Huurcontracten
Op 1 juli 2024 jl. is de Wet vaste huurcontracten in werking getreden. Deze wet maakt in beginsel een einde aan het tijdelijk verhuren van woonruimte zonder huurbescherming. ‘In beginsel’, want de wet bevat uitzonderingen. De wet kent tevens enkele opmerkelijke nieuwigheden. Uw docent Jaap Dammingh behandelt de ‘ins and outs’ van de nieuwe wet op deze live online cursus van 2 uur. Ook besteedt hij aandacht aan de eerste ervaringen met deze nieuwe wet. Schrijf u snel in en u bent weer up to date!
Mr.dr. Jaap Dammingh
Hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen
Juni 2025
Actualiteiten Contractenrecht
Aan de hand van actuele rechtspraak van de Hoge Raad behandelt de ervaren docent Jaap Dammingh de relevante leerstukken van het contractenrecht: • Contractsvrijheid en pacta sunt servanda; • Uitleg van contracten ('Haviltex'); • Nakoming en niet-nakoming van verbintenissen; • De (rechts)vorderingen van een schuldeiser bij tekortkoming en wanprestatie; • Schadevergoeding o.g.v. wanprestatie (art. 6:74 BW); • Ontbinding van een overeenkomst (art. 6:265 BW); • De vordering tot nakoming c.q. herstel (art. 3:296 BW); • Verzuim en ingebrekestelling; • Opschorting (ex art. 6:52 en 6:262 BW); • Het boetebeding (art. 6:91 e.v. BW); • De klachtplicht (ex art. 6:89 en 7:23 lid 1 BW); • Verjaring (ex art. 3:310 BW); • Algemene voorwaarden; • Het onderscheid tussen een B2B-contract en een B2C-contract. Ook is er aandacht voor de processuele aspecten. Bijvoorbeeld: hoe is de verdeling van de stelplicht en de bewijslast bij een vordering o.g.v. art. 6:74 BW? En: hoe dienen de vorderingen in het petitum van de dagvaarding te worden geformuleerd. De cursus heeft een (zeer) interactief karakter: er is alle ruimte voor vragen en/of opmerkingen en/of een andere actieve inbreng van u als deelnemer. Deze cursus is de moeite waard voor juristen die in de civiele praktijk procederen en ook voor juristen die vooral bezig zijn met het opstellen van contracten en/of het adviseren over contracten en geschillen. Na afloop van de cursus is uw kennis van het contractenrecht weer helemaal 'up to date'.
Mr.dr. Jaap Dammingh
Hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen
Praktijkcursus Wet Betaalbare Huur en het Nieuwe Woningwaarderingsstelsel
De Wet Betaalbare Huur is op 1 juli jl. inwerking getreden. De gevolgen zijn groot voor de (ver)huurderspraktijk. De woningwaarderingsstelsels (WWS) voor zowel zelfstandige als onzelfstandige woonruimte zijn geheel opnieuw vormgegeven. Wilt u in één dag een update? Op deze nieuwe cursus krijgt u uitleg over hoe het WWS er uit gaat zien na inwerkingtreding van deze nieuwe Wet: de juridisch-technische behandeling van de materie; de relevante en recente jurisprudentie en de betekenis van het WWS voor zelfstandige woningen én onzelfstandige woningen. Uw docent is de in huurrecht gespecialiseerde mr. drs. Pepijn Eymaal, advocaat bij VBTM Advocaten.
Pepijn Eymaal
Advocaat bij VBTM Advocaten
Praktijkgericht Inzicht in de Jaarrekening
Inzicht in jaarrekeningen is essentieel voor iedere jurist. Waarderingsmethodieken, analyse van rentabiliteit en solvabiliteit, herkenning van risico’s en het doorzien van manipulatie. U wilt het allemaal begrijpen en weten waar u op moet letten. Tijdens de cursus Praktijkgericht inzicht in de jaarrekening leert u dit!
drs. Richard Take
Partner bij Bureau Kees Horden
Praktijkcursus Vorderingen bij Wanprestatie
Een contractspartij schiet tekort in de nakoming van een contractuele verplichting. Welke acties heeft de wederpartij als schuldeiser? Tijdens deze Praktijkcursus bespreekt Jaap Dammingh (hoofddocent Universiteit Nijmegen) welke vorderingen de schuldeiser met succes tegen zijn wanpresterende wederpartij kan instellen. Denk hierbij aan schadevergoeding op grond van wanprestatie, ontbinding van de overeenkomst, het vorderen van contractuele boetes, eventueel alsnog behoorlijke nakoming vorderen etc. Ook is er uitgebreid aandacht voor procesrechtelijke aspecten zoals de verdeling van de stelplicht en de bewijslast. Verder behandelt Jaap Dammingh de leerstukken opschorting, schuldeisersverzuim, de wettelijke verzuimregeling en de klachtplicht. Uiteraard krijgt u diverse ‘tips & tricks’ voor uw praktijk. Deze cursus is een aanrader voor iedere advocaat (jurist) die werkzaam is in de civiele contractspraktijk.
Mr.dr. Jaap Dammingh
Hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen