0
 

Actueel cursusaanbod Strafrecht

1 Resultaat

 

Juni 2024


Actualiteiten Jeugdrecht: de nieuwe regels van 1 januari 2023 in de praktijk

Actueel: Advocaat bij gezagsbeëindiging en uithuisplaatsing!

Het civiele jeugdrecht is flink in beweging. De toegenomen maatschappelijke aandacht voor de rechtsbescherming van ouders, pleegouders en kinderen, heeft geleid tot nieuwe regels: per 1 januari 2023 kunnen ouders bij zaken rond gezagsbeëindiging kosteloos rechtsbijstand krijgen van een gespecialiseerde jeugdrechtadvocaat. Deze pilot geldt inmiddels ook bij (eerste) uithuisplaatsingen. Bent u op de hoogte van alle jurisprudentie en regels omtrent deze gecompliceerde materie? Weet u wat de eerste ervaringen zijn met de nieuwe wetgeving van 1 januari 2023? Daarnaast zijn er belangrijke ontwikkelingen in de jurisprudentie en in voorstel wijzigingen van wet- en regelgeving. Op de Actualiteitencursus Jeugdrecht bespreekt mr. Liesbeth de Beij, raadsheer bij het Gerechtshof Den Bosch deze nieuwe ontwikkelingen. U bent in één middag weer op de hoogte. Deze vernieuwde cursus vindt plaats op 13 juni in de middag in Amsterdam (4 PO). 

mr. Liesbeth de Beij

Raadsheer Gerechtshof Den Bosch, rechter plaatsvervanger Rechtbank Midden-Nederland

do 13 juni 2024
13.30 - 17.15 uur
€ 425,-
€ 375,-
Actualiteit
Amsterdam
4 NOvA PO
/
4 MfN cat. 2
+ winkelwagen bekijk cursus

 

Onze cursussen Strafrecht

Cursus of opleiding strafrecht?

 

Het strafrecht is van toepassing indien er strafbare feiten zijn begaan. Het rechtsgebied regelt te verhoudingen tussen de burgers en de overheid en is neergelegd in het Wetboek van Strafrecht. Ook de Europese verdragen spelen een grote rol in het strafrecht. De overheid is in Nederland de enige die iemand mag vervolgen bij verdenking van een strafbaar feit. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen worden vervolgd. Naast het commune strafrecht, dat ik het wetboek van strafrecht is geregeld, is er ook strafrecht dat niet in het wetboek van strafrecht is geregeld. Dit wordt ook wel bijzonder strafrecht genoemd. Hierbij kan je denken aan het milieustrafrecht, maar ook bijvoorbeeld fiscaal strafrecht.

Wilt u op de hoogte zijn van de actualiteiten binnen het strafrecht? Volg dan nu een (online) cursus strafrecht bij Lexlumen.

Waarom Lexlumen?

U krijgt bij ons wat u mag verwachten: een uitstekende cursus én een beetje extra. De cursisten waarderen de praktische waarde van de cursussen van Lexlumen al meer dan 10 jaar gemiddeld met een 8 of hoger. Wij vinden het belangrijk dat u de dag na de cursus direct met de nieuwe inzichten en kennis aan de slag kunt in uw praktijk, zodat u het rendement van de cursus direct ervaart.

Docenten

Lexlumen heeft door jarenlange ervaring een breed netwerk aan docenten. Momenteel werkt Lexlumen op het gebied van strafrecht samen met mr. Rob Keurentjes en mr. Linda van der Hut.

Strafrechtcursus online

Volgt u liever een cursus strafrecht online? Lexlumen biedt een Webinar Actualiteiten strafrecht aan. Met deze Webinar bent u binnen één uur op de hoogte over actuele onderwerpen in het strafrecht. Hiermee haalt u online uw PO punt(en). U kunt de Webinar overal bekijken. Kijk voor ons actuele Webinar-aanbod onze website: www.lexlumen.nl/webinars/.

Cursuslocaties

Bijna alle cursussen van Lexlumen vinden plaats in Utrecht of Amsterdam. De locatie waar de cursussen plaatsvinden liggen meestal vlak bij een treinstation, waardoor ze makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Komt u liever met de auto? Er zijn ook zijn parkeerplaatsen aanwezig.

Incompany

Ook is er een mogelijkheid om de cursus bij u op kantoor te laten plaatsvinden. Mocht u hier meer informatie over willen, dan kan u mailen naar info@lexlumen.nl.

PO/PE-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimaal aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis up-to-date te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Ook de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie (KNB) verplicht (kandidaat-)notarissen om 40 opleidingspunten te behalen in een tijdvak van twee jaar.

Over ons

Lexlumen is een dynamisch opleidingsbedrijf in het centrum van Utrecht. Wij organiseren hoogwaardige congressen en cursussen voor advocaten, notarissen, belastingadviseurs, accountants en HR managers. Het leveren van kwaliteit is voor ons bijzonder belangrijk.