0
 

Actueel cursusaanbod Strafrecht

1 Resultaat

 

Mei 2020


Van BOPZ naar verplichte GGZ: nieuwe wetgeving per 1 januari 2020

Actueel: Inclusief de eerste jurisprudentie !

In deze Actualiteitencursus leert u alles over de opvolger van de Wet Bopz: Wet Verplichte Ggz. Deze nieuwe wet is per 1 januari in werking getreden en uw rol als advocaat zal drastisch wijzigen, met name waar het gaat om het verlenen van juridische bijstand bij het maken van een plan van aanpak, waarmee uw cliënt zorgmachtiging kan voorkomen. Maar ook bij de klachtenprocedure, nu er over veel meer onderwerpen geklaagd kan gaan worden dan onder de Wet Bopz. De docent zal dus uitgebreid stil staan bij de totstandkoming van een zorgmachtiging, de mogelijkheid tot het maken van een plan van aanpak en de mogelijke rol van de advocaat daarbij. Daarna kunt u aan de hand van casus oefenen met het toepassen van de nieuwe regelgeving. Ook het klachtrecht, dat aanzienlijk wordt uitgebreid, zal daarbij aandacht krijgen. Verder zal er kort worden ingegaan op de twee andere wetten, die betrekking hebben op verplichte ggz: de Wet zorg en dwang en de Wet forensische zorg. U bent in één middag weer op de hoogte!

mr. dr. Rob Keurentjes

do 14 mei 2020
13.00 - 17.15 uur
299,-
Actualiteit
Amsterdam
4 NOvA PO
/
4 MfN cat. 2
+ winkelwagen bekijk cursus

 

Onze cursussen Strafrecht

Cursus of opleiding strafrecht?

 

Het strafrecht is van toepassing indien er strafbare feiten zijn begaan. Het rechtsgebied regelt te verhoudingen tussen de burgers en de overheid en is neergelegd in het Wetboek van Strafrecht. Ook de Europese verdragen spelen een grote rol in het strafrecht. De overheid is in Nederland de enige die iemand mag vervolgen bij verdenking van een strafbaar feit. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen worden vervolgd. Naast het commune strafrecht, dat ik het wetboek van strafrecht is geregeld, is er ook strafrecht dat niet in het wetboek van strafrecht is geregeld. Dit wordt ook wel bijzonder strafrecht genoemd. Hierbij kan je denken aan het milieustrafrecht, maar ook bijvoorbeeld fiscaal strafrecht.

Wilt u op de hoogte zijn van de actualiteiten binnen het strafrecht? Volg dan nu een (online) cursus strafrecht bij Lexlumen.

Waarom Lexlumen?

U krijgt bij ons wat u mag verwachten: een uitstekende cursus én een beetje extra. De cursisten waarderen de praktische waarde van de cursussen van Lexlumen al meer dan 10 jaar gemiddeld met een 8 of hoger. Wij vinden het belangrijk dat u de dag na de cursus direct met de nieuwe inzichten en kennis aan de slag kunt in uw praktijk, zodat u het rendement van de cursus direct ervaart.

Docenten

Lexlumen heeft door jarenlange ervaring een breed netwerk aan docenten. Momenteel werkt Lexlumen op het gebied van strafrecht samen met mr. Rob Keurentjes en mr. Linda van der Hut.

Strafrechtcursus online

Volgt u liever een cursus strafrecht online? Lexlumen biedt een Webinar Actualiteiten strafrecht aan. Met deze Webinar bent u binnen één uur op de hoogte over actuele onderwerpen in het strafrecht. Hiermee haalt u online uw PO punt(en). U kunt de Webinar overal bekijken. Kijk voor ons actuele Webinar-aanbod onze website: www.lexlumen.nl/webinars/.

Cursuslocaties

Bijna alle cursussen van Lexlumen vinden plaats in Utrecht of Amsterdam. De locatie waar de cursussen plaatsvinden liggen meestal vlak bij een treinstation, waardoor ze makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Komt u liever met de auto? Er zijn ook zijn parkeerplaatsen aanwezig.

Incompany

Ook is er een mogelijkheid om de cursus bij u op kantoor te laten plaatsvinden. Mocht u hier meer informatie over willen, dan kan u mailen naar info@lexlumen.nl.

PO/PE-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimaal aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis up-to-date te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Ook de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie (KNB) verplicht (kandidaat-)notarissen om 40 opleidingspunten te behalen in een tijdvak van twee jaar.

Over ons

Lexlumen is een dynamisch opleidingsbedrijf in het centrum van Utrecht. Wij organiseren hoogwaardige congressen en cursussen voor advocaten, notarissen, belastingadviseurs, accountants en HR managers. Het leveren van kwaliteit is voor ons bijzonder belangrijk.