0
 

Actueel cursusaanbod Strafrecht

1 Resultaat

 

December 2023


Live online cursus De Wwft voor Advocaten

Actueel: Gaat zeker door!

De Wwft brengt voor u als advocaat zware verplichtingen met zich mee. U heeft dan ook van de NOvA een opleidingsverplichting. In deze live online cursus (2 PO) behandelt specialist Arnaud Booij met u onder andere de het systeem van de Wwft en de toepassing van de vierde en vijfde anti-witwasrichtlijn. Wat is witwassen? Welke verplichtingen volgen uit de Wwft? Hoe gaat u om met grensgevallen? Wanneer en hoe doet u cliëntenonderzoek? Hoe gaat u om met UBO problematiek? Hoe stelt u risicoprofielen op en hoe monitort u transacties? Hoe stelt u een compliant Wwft beleid en interne procedures op? Wat zijn ongebruikelijke transacties en hoe/wanneer meldt u deze? Wat houdt handhaving van de Wwft in: beboeting en sancties? Kortom: in 2 uur bent u weer helemaal up to date over de Wwft én heeft u aan uw opleidingsverplichting van de Orde voldaan. Deze cursus is live online. U kunt deze dus vanaf uw eigen werkplek volgen.

Arnaud Booij

Fiscaal advocaat en Mfn mediator

wo 6 december 2023
11.00 - 13.15 uur
245,-
Praktijkcursus
Live Online Cursus
2 NOvA PO
+ winkelwagen bekijk cursus

 

Onze cursussen Strafrecht

Cursus of opleiding strafrecht?

 

Het strafrecht is van toepassing indien er strafbare feiten zijn begaan. Het rechtsgebied regelt te verhoudingen tussen de burgers en de overheid en is neergelegd in het Wetboek van Strafrecht. Ook de Europese verdragen spelen een grote rol in het strafrecht. De overheid is in Nederland de enige die iemand mag vervolgen bij verdenking van een strafbaar feit. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen worden vervolgd. Naast het commune strafrecht, dat ik het wetboek van strafrecht is geregeld, is er ook strafrecht dat niet in het wetboek van strafrecht is geregeld. Dit wordt ook wel bijzonder strafrecht genoemd. Hierbij kan je denken aan het milieustrafrecht, maar ook bijvoorbeeld fiscaal strafrecht.

Wilt u op de hoogte zijn van de actualiteiten binnen het strafrecht? Volg dan nu een (online) cursus strafrecht bij Lexlumen.

Waarom Lexlumen?

U krijgt bij ons wat u mag verwachten: een uitstekende cursus én een beetje extra. De cursisten waarderen de praktische waarde van de cursussen van Lexlumen al meer dan 10 jaar gemiddeld met een 8 of hoger. Wij vinden het belangrijk dat u de dag na de cursus direct met de nieuwe inzichten en kennis aan de slag kunt in uw praktijk, zodat u het rendement van de cursus direct ervaart.

Docenten

Lexlumen heeft door jarenlange ervaring een breed netwerk aan docenten. Momenteel werkt Lexlumen op het gebied van strafrecht samen met mr. Rob Keurentjes en mr. Linda van der Hut.

Strafrechtcursus online

Volgt u liever een cursus strafrecht online? Lexlumen biedt een Webinar Actualiteiten strafrecht aan. Met deze Webinar bent u binnen één uur op de hoogte over actuele onderwerpen in het strafrecht. Hiermee haalt u online uw PO punt(en). U kunt de Webinar overal bekijken. Kijk voor ons actuele Webinar-aanbod onze website: www.lexlumen.nl/webinars/.

Cursuslocaties

Bijna alle cursussen van Lexlumen vinden plaats in Utrecht of Amsterdam. De locatie waar de cursussen plaatsvinden liggen meestal vlak bij een treinstation, waardoor ze makkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Komt u liever met de auto? Er zijn ook zijn parkeerplaatsen aanwezig.

Incompany

Ook is er een mogelijkheid om de cursus bij u op kantoor te laten plaatsvinden. Mocht u hier meer informatie over willen, dan kan u mailen naar info@lexlumen.nl.

PO/PE-punten

Als juridisch professional moet u voldoen aan een minimaal aantal PO/PE-punten per jaar om uw kennis up-to-date te houden. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verplicht advocaten bijvoorbeeld om hun vakbekwaamheid te onderhouden door opleidingen te volgen. Een advocaat dient daarom minimaal 20 NOvA PO-punten per jaar te halen. Ook de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie (KNB) verplicht (kandidaat-)notarissen om 40 opleidingspunten te behalen in een tijdvak van twee jaar.

Over ons

Lexlumen is een dynamisch opleidingsbedrijf in het centrum van Utrecht. Wij organiseren hoogwaardige congressen en cursussen voor advocaten, notarissen, belastingadviseurs, accountants en HR managers. Het leveren van kwaliteit is voor ons bijzonder belangrijk.