0
 

Roladministratie in Rechtbank- en Hofprocedures voor juridische ondersteuners: nieuwe procesreglementen

Praktische update over de (nieuwe) procesreglementen!

Liesbeth Strang

Docent Procesondersteuning en Voormalig Hoofd Procesondersteuning bij BANNING Advocaten

di 24 september 2024
9.30 - 12.45 uur
275,-
Actualiteit
Live Online Cursus
 
 

Inhoud

Per 1 juli 2024 zijn nieuwe procesreglementen in werking getreden. Is uw ondersteuning bekend met alle wijzigingen en de gevolgen voor uw praktijk?

Weet u hoe u de Landelijke procesreglementen voor civiele dagvaardingszaken bij de rechtbanken en de gerechtshoven moet toepassen? Worden er lokale gebruiken gehanteerd? Welke uitsteltermijnen worden gehanteerd en wanneer moet je uitstel aanvragen? Voor welke proceshandeling dien je welk formulier te gebruiken? Bij welke instantie moet je een procesdossier overleggen en hoe gaat dat in zijn werk?

In deze cursus bespreekt Liesbeth Strang volledig de procesreglementen bij de rechtbanken en gerechtshoven én de eventuele lokale uitzonderingen. Ervaring met de rol en de procesreglementen voor civiele dagvaardingszaken is niet vereist, wel een pre. Deze cursus ziet niet op op de procedures bij het kanton, kort gedingprocedures en verzoekschriftprocedures.

Na afloop van de cursus bent u weer helemaal op de hoogte van alle wijzigingen in de procesreglementen met betrekking tot dagvaardingsprocedures. Deze cursus is live online vanaf uw eigen werkplek te volgen!

 

Programma

9.25 uurOpening Zoom omgeving
9.30 uur Roladministratie in Rechtbank- en Hofprocedures voor juridische ondersteuners: nieuwe procesreglementen - deel 1
  • Opening
  • Korte inleiding in het verloop van een rechtsprocedure
  • Landelijk procesreglement rechtbanken
  • 4 B-formulieren
11.00 uur Pauze
11.15 uur Roladministratie in Rechtbank- en Hofprocedures voor juridische ondersteuners: nieuwe procesreglementen - deel 2
  • Verloop van een hofprocedure
  • Landelijk procesreglement voor civiele dagvaardingszaken bij de gerechtshoven
  • H-formulieren
  • Afsluiting
12.45 uurEinde cursus
 
 

Locatie

Online

Live Online Cursus


 

Ook interessant voor u?


Roladministratie in Rechtbank- en Hofprocedures voor juridische ondersteuners: nieuwe procesreglementen

Per 1 juli 2024 zijn nieuwe procesreglementen in werking getreden. Is uw ondersteuning bekend met alle wijzigingen en de gevolgen voor uw praktijk? Is uw ondersteuning bekend met alle wijzigingen en de gevolgen voor uw praktijk? Is bekend hoe je de Landelijke procesreglementen voor civiele dagvaardingszaken bij de rechtbanken en de gerechtshoven moet toepassen? Worden er lokale gebruiken gehanteerd? Welke uitsteltermijnen worden gehanteerd en wanneer moet je uitstel aanvragen? Voor welke proceshandeling dien je welk formulier te gebruiken? Bij welke instantie moet je een procesdossier overleggen en hoe gaat dat in zijn werk? In deze cursus bespreekt Liesbeth Strang volledig de procesreglementen bij de rechtbanken en gerechtshoven én de eventuele lokale uitzonderingen. Ervaring met de rol en de procesreglementen voor civiele dagvaardingszaken is niet vereist, wel een pre. Deze cursus ziet niet op op de procedures bij het kanton, kort gedingprocedures en verzoekschriftprocedures. Na afloop van de cursus bent u weer helemaal op de hoogte van alle wijzigingen in de procesreglementen met betrekking tot dagvaardingsprocedures. Deze cursus is live online vanaf uw eigen werkplek te volgen!

Liesbeth Strang

Docent Procesondersteuning en Voormalig Hoofd Procesondersteuning bij BANNING Advocaten

do 28 november 2024
9.30 - 12.45 uur
275,-
Actualiteit
Live Online Cursus
+ winkelwagen bekijk cursus