0
 

Wwft compliance: de beoordeling van uw Wwft beleid als advocaat en de tuchtrechtelijke gevolgen

Nieuw!

mr. Duco Lodder

Advocaat

juni 2020

Online
1 NOvA PO
99,-
 
 

Preview

 

Inhoud

Actueel: Met veel voor u herkenbare voorbeelden!

Sinds 27 september jl. is het UBO-register van kracht. Bent u al goed voorbereid op de tuchtrechtelijke gevolgen? In dit webinar krijgt u van Duco Lodder verdiepend inzicht in de Wwft in relatie tot de beoordeling van het soort zaken dat u doet; de gevolgen hiervan voor uw risico- en kantoorbeleid; het toezicht door de deken en de tuchtrechtelijke gevolgen. 

Speciale aandacht voor:

  • wat is het uitgangspunt van uw kantoor: voor de zekerheid al uw zaken Wwft-plichtig beschouwen?
  • wanneer verschiet een zaak van kleur?
  • wat te doen als u onder tijdsdruk (van bijvoorbeeld een aandeelhoudersvergadering) handelingen verricht die een zaak Wwft-plichtig (dreigen te) maken  
  • procesvrijstelling: aard en reikwijdte
  • de Wwft gevolgen van het werken in teams
  • valkuilen bij het gebruik van de derdengeldrekening
  • diverse uitspraken van de Raad van Discipline als voorbeelden voor uw eigen zaken en uw Wwft beleid
  • de bevoegdheden van de Deken
  • praktische tips voor uw Wwft risico- en kantoorbeleid

Kortom: in één uur zet u een grote stap in het Wwft-compliant maken van uw kantoor.
Dit is een verdiepingswebinar. De 2 andere webinars in de Wwft kantoorbeleid serie vormen respectievelijk de basis van het Wwft kantoorbeleid en de verdieping van uw Risicobeleid

Ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
 

Ook interessant voor u?


WWFT Risico- en Kantoorbeleid Advocatuur

Actueel: Ideaal om aan uw jaarlijkse verplichting van een UBO/WWFT training te voldoen! Ook voor ondersteunend medewerkers

Hoe ziet uw WWFT Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is dit al op orde? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe WWFT en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten. Inclusief praktische tips, een stappenplan en handig stroomschema. Dit webinar is voor advocaten en ondersteunend personeel dat jaarlijks moeten aantonen van de WWFT op de hoogte te zijn. Schrijf u snel in voor dit webinar! Ook interesse in het WWFT-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, WWFT protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Duco Lodder

Advocaat

juni 2020

Online
1 NOvA PO
99,-

AVG voor advocaten en notariskantoren

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is nu bijna twee jaar van toepassing. In de praktijk lopen advocaten en notarissen tegen verschillende zaken aan. Hoe verhoudt de AVG zich bijvoorbeeld tot de WWFT? Heeft uw kantoor een register van gegevensverwerkingen (nodig)? Heeft u regelmatig vragen over wat u in dit register wel of niet mag vermelden? En welke privacyrechtelijke rol heeft een advocaat of notaris? Hoe gaat u op kantoor om met datalekken, thuiswerken e.d.? En wat doet u als een cliënt of werknemer van uw kantoor gebruik wil maken van zijn of haar privacyrechten? In deze 4 overzichtelijke blokken behandelt Friederike van der Jagt (advocaat bij Hunter Legal) tijdens dit webinar van een uur deze en andere vragen: Register van gegevensverwerkingen; Rechten van betrokkenen en privacy statement; Beveiliging en datalekken; de AVG en de WWFT U ontvangt tips & tricks waarmee u direct aan de slag kunt. Schrijf u snel in!

mr. Friederike van der Jagt

Advocaat bij Hunter Legal

april 2020

Online
1 NOvA PO
/
1 KNB
69,-

Het UBO Register in de Praktijk

Actueel: Moet u jaarlijks verplicht een UBO/WWFT training doen? Volg dit webinar!

Een uur lang herkenbare UBO praktijkcases! Het UBO Register treedt dit jaar in werking, waarschijnlijk nog voor de zomer. Waar krijgt u als advocaat of notaris mee te maken? Wie wordt UBO bij complexe entiteiten? Wat zijn de uitzonderingen? Veel complexe vragen die Jan Willem Schenk u aan de hand van praktijkcases tijdens dit webinar uitlegt. Schrijf u snel in en u bent in 1 uur weer helemaal op de hoogte! Dit webinar is bij uitstek geschikt voor (kandidaat-) notarissen en notarieel medewerkers die jaarlijks moeten aantonen van de WWFT op de hoogte te zijn. Schrijf u snel in voor dit informatieve webinar! Ook interesse in het WWFT-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Notarieel Risicobeleid, UBO formulier, WWFT protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Jan Willem Schenk

Notaris bij HVK Stevens

maart 2020

Online
1 PE SOMN
/
1 PE RB
/
1 NOvA PO
/
1 PE NBA
/
1 PE KNB
89,-