0
 

Wwft Kantoor- en risicobeleid Advocatuur 2022

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2022

Online
1 NOvA PO
99,-
 
 

Preview

 

Inhoud

Geactualiseerd voor 2022! Hoe ziet uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Speciale aandacht voor de relatie met uw cliënt en de engagement letter.

Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe Wwft en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten.

=> Hoe vult u uw Risicobeleid in?
=> Speciale aandacht voor (het vastleggen van) de relatie met uw cliënten
=> Leer Wwft indicatoren te herkennen. Ook bij voor u bekende cliënten!
=> Uitleg hoe onderzoek Orde in zijn werk gaat
=> Een praktisch stappenplan + een handig stroomschema.
Inclusief vele praktische tips (bijv: Wat te doen bij een verdachte transactie?)

Met dit webinar kunnen u en het ondersteunend personeel voldoen aan de jaarlijkse Wwft NOvA opleidingsverplichting.

Schrijf u snel in voor dit webinar!

Ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
 

Ook interessant voor u?


De Wwft Audit en het Tuchtrecht voor de Advocatuur

Actueel: Update voor 2021!

Iedere Wwft-plichtige advocaat kan een audit van de Orde krijgen. De controle op de naleving van de Wwft is zelfs een speerpunt van het Orde beleid. Waar bestaat het toezicht en de handhaving uit? Hoe bereidt u zich hier op voor? Hoe verloopt de audit op de dag zelf? Op dit webinar krijgt u van advocaat Duco Lodder in één uur hier duidelijkheid over, , inclusief de belangrijkste jurisprudentie! Als extraatje krijgt u het Wwft Stappenplan cadeau. Dit stappenplan is gebaseerd op het Wwft Stappenplan van B. Snijder-Kuipers, A.T.A. Tilleman en D.S. Kolkman (versie oktober 2020) dat verschenen is in TOP 2020/6.

mr. Duco Lodder

Advocaat

februari 2021

Online
1 NOvA PO
99,-

Werken met het UBO-register en de Wwft 2021

Heeft u uw jaarlijkse update over de Wwft en het UBO-register al gehad? Speciaal voor u behandelen advocaat Duco Lodder en notaris Jan Willem Schenk op dit webinar van 2 uur (2 PO/PE) zaken uit de dagelijkse praktijk zoals: wie is verantwoordelijk voor het invullen én bijhouden van het register? Hoe werkt de terugmeldplicht bij discrepanties? Welke UBO info heeft u nodig voor de Wwft? Hoe verhouden de UBO en Wwft zich tot de AVG? Veel vragen! U kunt kijken waar en wanneer u zelf wilt! Schrijf u nú in!

mr. Duco Lodder
mr. Jan Willem Schenk

augustus 2021

Online
2 NOvA PO
/
2 KNB
149,-

Wwft Kantoor- en Risicobeleid Advocatuur 2021

Geactualiseerd voor 2021! Hoe ziet uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is dit al op orde? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Ten opzichte van het vorige webinar is de info over de engagement letter aangepast en uitgebreid: u krijgt een clausule die u in hun eigen engagement letter kunt verwerken. Daarnaast is nieuw een introductie van het UBO register, met een handig overzicht op welke rechtspersonen het UBO register van toepassing is. Verder uiteraard de nieuwste inzichten over de Wwft om uw kantoor- en risicobeleid ook voor 2021 op orde te hebben. Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe Wwft en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten. Inclusief praktische tips, een stappenplan en handig stroomschema. Dit webinar is voor advocaten en ondersteunend personeel dat jaarlijks moeten aantonen van de Wwft op de hoogte te zijn. Schrijf u snel in voor dit webinar! Ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2021

Online
1 NOvA PO
99,-

Wwft Audit Orde van Advocaten in 2022. Hoe bereidt u zich optimaal voor?

Actueel: Update voor 2022!

Iedere Wwft-plichtige advocaat kan een audit van de Orde krijgen. De controle op de naleving van de Wwft is zelfs een speerpunt van het Orde beleid. Waar bestaat het toezicht en de handhaving uit? Hoe bereidt u zich hier op voor? Hoe verloopt de audit op de dag zelf? Onderwerpen die aan de orde komen zijn: - Geheimhoudingsplicht advocaat vs. verplichtingen Wwft; Toezicht, handhaving en sancties. Wanneer is transactie ongebruikelijk? Wat en hoe te melden? Hoe bereidt u een audit van de Orde voor? Waar moet een Wwft dossier aan voldoen? Wanneer is de Wwft niet van toepassing? Veel gemaakte fouten met de derdengeldrekening; Jurisprudentie update betreffende audit zaken. Op dit webinar krijgt u van advocaat Duco Lodder in één uur hier duidelijkheid over! Als extraatje krijgt u het Wwft Stappenplan cadeau. Dit stappenplan is gebaseerd op het Wwft Stappenplan van B. Snijder-Kuipers, A.T.A. Tilleman en D.S. Kolkman (versie oktober 2020) dat verschenen is in TOP 2020/6.

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2022

Online
1 NOvA PO
99,-