0
 

Praktisch omgaan met het UBO Register

mr. Duco Lodder
mr. Jan Willem Schenk

september 2022

Online
1 NOvA PO
/
1 PE KNB
99,-
 
 

Preview

 

Inhoud

Actueel: Inclusief uitspraak over 'Zakendoen met Russische cliënten'

Het UBO Register blijft veel vragen oproepen. Wilt u graag meer praktische duiding? Aan de hand van een tiental voorbeelden krijgt u van advocaat Duco Lodder en notaris Jan Willem Schenk uitleg over de belangrijkste pijnpunten van het UBO Register. Onder ander de volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • registratie
  • terugmelding
  • afscherming gegevens
  • wie heeft welke verantwoordelijkheden
  • niet nakomen van de wettelijke verplichtingen
  • bestuursrechtelijke en strafrechtelijke gevolgen

Dit is een webinar van 1 uur (1 PO/PE). U kunt kijken waar en wanneer u zelf wilt en kunt na een uur de praktische tips en uitleg direct in de praktijk brengen!

 
 

Ook interessant voor u?


Wwft Kantoor- en risicobeleid Advocatuur 2022

Geactualiseerd voor 2022! Hoe ziet uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Speciale aandacht voor de relatie met uw cliënt en de engagement letter. Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe Wwft en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten. => Hoe vult u uw Risicobeleid in? => Speciale aandacht voor (het vastleggen van) de relatie met uw cliënten; => Leer Wwft indicatoren te herkennen. Ook bij voor u bekende cliënten!; => Uitleg hoe onderzoek Orde in zijn werk gaat; => Een praktisch stappenplan + een handig stroomschema; Inclusief vele praktische tips (bijv: Wat te doen bij een verdachte transactie?). Met dit webinar kunnen u en het ondersteunend personeel voldoen aan de jaarlijkse Wwft NOvA opleidingsverplichting. Schrijf u snel in voor dit webinar! Ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2022

Online
1 NOvA PO
99,-

De Wwft voor secretaresses en juridisch ondersteuners

Op zoek naar efficiency bij het voldoen aan uw Wwft verplichtingen? Waar kan en mag uw secretaresse u ondersteunen bij uw Wwft verplichtingen? In dit nieuwe webinar geeft Dirk Lange hiervoor praktische tips secretaresses/juridische ondersteuning die de workflow en inhoudelijke verplichtingen beter willen leren begrijpen. Het neemt de advocaat zo veel werk uit handen! U krijgt bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen: Wanneer valt een dossier wel of niet onder de Wwft? Wanneer vindt cliëntonderzoek plaats? Hoe kan de ondersteuning dit onderzoek het beste aanpakken? En wat als een cliëntonderzoek niet kan worden afgerond? Hoe kan de ondersteuning de advocaat helpen bij het vaststellen van de UBO? Wanneer verschiet een dossier van kleur? Waar moet de secretaresse/juridische ondersteuning op letten? Dirk Lange, partner bij Köster advocaten bespreekt speciaal voor secretaresses en juridische ondersteuners de praktische aspecten van de Wwft, zodat werkprocessen sneller en efficiënter verlopen.

mr. Dirk Lange

advocaat en partner bij Köster Advocaten

november 2020

Online
89,-