0
 

Huurrecht en Corona 2022 - De gevolgen van de uitspraak van de Hoge Raad van 24 december 2021

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

februari 2022

Online
1 NOvA PO
89,-
 
 

Preview

 

Inhoud

Actueel: Nieuw!

Ook na de uitspraak van de Hoge Raad van 24 december 2021 over de gevolgen van corona voor huurders en verhuurders zijn nog lang niet alle vragen over de mogelijkheden voor huurkorting beantwoord. Op dit webinar van 1 uur/PO behandelt huurrecht specialist Elout Korevaar de volgende onderwerpen:
- de uitspraak van 24 december 2021
- de verhouding van de uitspraak tot de conclusie van de plaatsvervangend procureur-generaal
- de jurisprudentie na 24 december 2022

Na 1 uur bent u weer up-to-date. Kijk snel waar en wanneer u zelf wilt: schrijf u nu in voor dit webinar!

 
 

Ook interessant voor u?


Actualiteiten Huurrecht 2021

Wat zijn de actualiteiten van het huurrecht in 2021? Elout Korevaar bespreekt de belangrijkste uitspraken en ontwikkelingen in een webinar van twee uur, onder andere: executiegeschillen, nieuwe literatuur, Aedes modelovereenkomst, wetgeving (maximering huurstijging, geliberaliseerde woonruimte) Bevriezing huurprijs gereguleerde sector, opkoopregeling, woonruimte (renovatievergoeding 7:220, wanneer verstrijkt ‘beroepstermijn’ uitspraak HC? Oneerlijke beding, onredelijk voordeel, WOZ waarde in WWS: toetsingsmoment en prejudiciële vragen, medehuur en aansprakelijkheid. Bedrijfsruimte (beëindiging vanwege dringend eigen gebruik, exoneraties in huurovereenkomsten, energieprestatie, huurprijstoetsing, corona. U kunt kijken waar en wanneer u zelf wilt. Kortom: schrijf u direct in en u bent weer up-to-date!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2021

Online
2 NOvA PO
129,-

Huurkorting en Corona 2021

Actueel: Nieuw!

De impact van Corona op de relatie tussen huurder en verhuurder is groot. Elout Korevaar bespreekt in een webinar van een uur de meest recente jurisprudentie. Hij legt uit wat de lijn in de jurisprudentie is en hoe u hier in uw huurrecht praktijk mee moet omgaan. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde: Huurkorting vanwege corona • Corona heeft enorme impact gehad op huurders en verhuurders ➢ Maar soms ook ongekende pieken in omzet van huurders tijdens ‘summer of love (2020)’ • Doordat TVL toeneemt, kan behoefte korting afnemen ➢ Maar niet voor grote bedrijven • Inmiddels 8 methoden voor berekening korting • Discussie of gebrek danwel onvoorziene omstandigheid weinig relevant ➢ PHR:2021:902 • Mogelijk brengen prejudiciële antwoorden duidelijkheid ➢ En wordt debat vernauwd tot discussie over vaste lasten Kortom: in een uur bent u geheel up-to-date. Schrijf u nú in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2021

Online
1 NOvA PO
89,-

Huurbetaling en Corona 2021!

Corona heeft grote impact op de huidige huurrelaties. Welke mogelijkheden bieden de meest recente uitspaken huurders of juist verhuurders? Tijdens dit zeer actuele webinar bespreekt mr. Elout Korevaar, vastgoed advocaat en universitair docent huurrecht, de juridische grondslagen voor de huurprijsvermindering en de recente jurisprudentie hieromtrent. Ook geeft hij u tips en tricks over hoe u een vordering tot het verkrijgen van de huurprijsvermindering kunt instellen of juist hoe u deze kunt bestrijden. Kortom een zeer actueel webinar dat erg relevant is voor elke huurrechtspecialist of u nu de verhuurder of huurder bijstaat.

maart 2021

Online
1 PO NOvA PO
89,-

Het Opstellen en Beoordelen van de Huurovereenkomst

Actueel: Met vele tips voor uw cliënt!

Wat zijn de vereisten voor een goed huurcontract? Aan de hand van een checklist doceert mr. Elout Korevaar, advocaat huurrecht en docent aan de Universiteit Leiden, de basis van een goed huurcontract. Vanzelfsprekend blijft het daar niet bij. Dankzij tips en tricks voor afwijkingen op de standaardovereenkomsten in het voordeel van de huurder of de verhuurder krijgt u de tools om nog betere huurovereenkomsten op te stellen. Schrijf u dus snel in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2020

Online
2 NOvA PO
/
2 KNB
129,-