0
 

Actualiteiten Huurrecht 2022

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

februari 2022

Online
1 NOvA PO
89,-
 
 

Preview

 

Inhoud

Actueel: Nieuw!

Wilt u in één uur een update over de belangrijkste ontwikkelingen in het huurrecht over de periode eind 2021 – begin 2022? Op dit webinar hoort u van huurrecht specialist Elout Korevaar wat de de gevolgen voor uw praktijk zijn van belangrijke uitspraken die ook oude leerstukken beïnvloeden, zoals gebruik dat naar zijn aard slechts van korte duur is, of het dringend eigen gebruik bij wijkvernieuwing.  Speciale aandacht is er voor een nog niet gepubliceerde uitspraak over de verhuiskostenvergoeding bij renovatie. Volg het webinar ‘Actualiteiten Huurrecht 2022’ en u bent in één uur weer volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 
 

Ook interessant voor u?


Actualiteiten Huurrecht Woonruimte

U bent na dit webinar van 1 uur weer volledig up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen en meest recente jurisprudentie Huurrecht Woonruimte! Huurrecht advocaat Marco Zweers behandelt onder andere: Hoge Raad 24 april jl. met betrekking tot de servicekostenafrekening bij geliberaliseerde woonruimte; actualiteiten Huurprijzenrecht; nieuwe taken huurcommissie en de nieuwe klachtenprocedure; bemiddelingskosten; Wet doorstroming huurmarkt: de meest recente jurisprudentie; actualiteiten bemiddelingskosten en airbnb: hoe nu verder aan de hand van de laatste jurisprudentie; mantelzorg en medehuurderschap: krijg je dat of niet? Spoed wet en Corona: wat zijn de gevolgen voor de relatie huurder/verhuurder? Schrijf u snel in!

mr. Marco Zweers

Advocaat bij advocatenkantoor De Binnenstad

juni 2020

Online
1 NOvA PO
79,-

Het Opstellen en Beoordelen van de Huurovereenkomst

Actueel: Met vele tips voor uw cliënt!

Wat zijn de vereisten voor een goed huurcontract? Aan de hand van een checklist doceert mr. Elout Korevaar, advocaat huurrecht en docent aan de Universiteit Leiden, de basis van een goed huurcontract. Vanzelfsprekend blijft het daar niet bij. Dankzij tips en tricks voor afwijkingen op de standaardovereenkomsten in het voordeel van de huurder of de verhuurder krijgt u de tools om nog betere huurovereenkomsten op te stellen. Schrijf u dus snel in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2020

Online
2 NOvA PO
/
2 KNB
129,-

Huurprijstoetsing: woon- en bedrijfsruimte

Actueel: Nieuw!

Dit webinar is een must voor iedere huurrechtspecialist: in één uur bespreekt mr. Elout Korevaar, vastgoedadvocaat en universitair docent huurrecht aan de Universiteit Leiden, het onderwerp huurprijstoetsing voor zowel de woonruimte als voor de bedrijfsruimte. U leert wat de knelpunten zijn in de wet voor de huur van een woonruimte. Aan de hand van een casus maakt hij inzichtelijk hoe een huurprijstoetsing voor winkelruimte in zijn werk gaat. Kortom: schrijf u snel in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

maart 2021

Online
1 PO NOvA PO
89,-

Huurkorting en Corona 2021

Actueel: Nieuw!

De impact van Corona op de relatie tussen huurder en verhuurder is groot. Elout Korevaar bespreekt in een webinar van een uur de meest recente jurisprudentie. Hij legt uit wat de lijn in de jurisprudentie is en hoe u hier in uw huurrecht praktijk mee moet omgaan. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde: Huurkorting vanwege corona • Corona heeft enorme impact gehad op huurders en verhuurders ➢ Maar soms ook ongekende pieken in omzet van huurders tijdens ‘summer of love (2020)’ • Doordat TVL toeneemt, kan behoefte korting afnemen ➢ Maar niet voor grote bedrijven • Inmiddels 8 methoden voor berekening korting • Discussie of gebrek danwel onvoorziene omstandigheid weinig relevant ➢ PHR:2021:902 • Mogelijk brengen prejudiciële antwoorden duidelijkheid ➢ En wordt debat vernauwd tot discussie over vaste lasten Kortom: in een uur bent u geheel up-to-date. Schrijf u nú in!

Elout Korevaar

Advocaat en docent huurrecht aan de Universiteit Leiden

oktober 2021

Online
1 NOvA PO
89,-