0
 

Praktisch omgaan met het UBO register sinds 27 maart

mr. Jan Willem Schenk
mr. Duco Lodder

mei 2022

Online
2 NOvA PO
/
2 PE KNB
149,-
 
 

Preview

 

Inhoud

Het UBO-register is inmiddels volledig in werking. De overgangstermijn is 27 maart jl. verstreken. De hoogste tijd voor praktische tips over het omgaan met het UBO register:

=> Weet u wie verantwoordelijk is voor het invullen én bijhouden van het register?

=> Hoe werkt de terugmeldplicht bij discrepanties?

=> Welke UBO info heeft u nodig voor de Wwft?

=> Hoe verhouden de UBO en Wwft zich tot de AVG?

Veel vragen! U krijgt in een webinar van 2 uur (2 PO/PE) van advocaat Duco Lodder en notaris Jan Willem Schenk helderheid om optimaal met de nieuwe verplichtingen van UBO-register aan de slag te gaan. Schrijf u nú in!

 
 

Ook interessant voor u?


Wwft Audit Orde van Advocaten in 2022. Hoe bereidt u zich optimaal voor?

Actueel: Update voor 2022!

Iedere Wwft-plichtige advocaat kan een audit van de Orde krijgen. De controle op de naleving van de Wwft is zelfs een speerpunt van het Orde beleid. Waar bestaat het toezicht en de handhaving uit? Hoe bereidt u zich hier op voor? Hoe verloopt de audit op de dag zelf? Onderwerpen die aan de orde komen zijn: - Geheimhoudingsplicht advocaat vs. verplichtingen Wwft; Toezicht, handhaving en sancties. Wanneer is transactie ongebruikelijk? Wat en hoe te melden? Hoe bereidt u een audit van de Orde voor? Waar moet een Wwft dossier aan voldoen? Wanneer is de Wwft niet van toepassing? Veel gemaakte fouten met de derdengeldrekening; Jurisprudentie update betreffende audit zaken. Op dit webinar krijgt u van advocaat Duco Lodder in één uur hier duidelijkheid over! Als extraatje krijgt u het Wwft Stappenplan cadeau. Dit stappenplan is gebaseerd op het Wwft Stappenplan van B. Snijder-Kuipers, A.T.A. Tilleman en D.S. Kolkman (versie oktober 2020) dat verschenen is in TOP 2020/6.

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2022

Online
1 NOvA PO
99,-

Wwft Kantoor- en risicobeleid Advocatuur 2022

Geactualiseerd voor 2022! Hoe ziet uw Wwft Risico- en Kantoorbeleid er uit? Is uw risicobeleid volledig up-to-date met de wetgeving én met de klanten die u nu heeft? Speciale aandacht voor de relatie met uw cliënt en de engagement letter. Advocaat Duco Lodder legt u in één uur uit wat u moet doen om een kantoor- en risicobeleid te hebben dat in overeenstemming is met de nieuwe Wwft en UBO wetgeving én de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten. => Hoe vult u uw Risicobeleid in? => Speciale aandacht voor (het vastleggen van) de relatie met uw cliënten; => Leer Wwft indicatoren te herkennen. Ook bij voor u bekende cliënten!; => Uitleg hoe onderzoek Orde in zijn werk gaat; => Een praktisch stappenplan + een handig stroomschema; Inclusief vele praktische tips (bijv: Wat te doen bij een verdachte transactie?). Met dit webinar kunnen u en het ondersteunend personeel voldoen aan de jaarlijkse Wwft NOvA opleidingsverplichting. Schrijf u snel in voor dit webinar! Ook interesse in het Wwft-modellen pakket met o.a. het Stappenplan, Risicobeleid, UBO formulier, Wwft protocol etc? Mail dan uw interesse naar flexmodellen@lexlumen.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

mr. Duco Lodder

Advocaat

januari 2022

Online
1 NOvA PO
99,-